16.08.2016,  19:12:44 | 1 comentariu | 759 vizualizari
Când vine vorba despre frumos / Dănuţ Buhăescu este categoric pentru asta
de Gheorghe OLTEANU
Sunt zile în care primarul Dănuţ Buhăescu trebuie să facă pe rabinul. Adică, vrând-nevrând, este pus în situaţia de a cântări reclamaţiile pe care cei ajunşi la el în birou le au vizavi de comportamentul unor semeni de-ai lor.
 
Săptămâna trecută,
bunăoară, o doamnă care locuieşte pe strada Republicii i s-a plâns că un vecin nou mutat în bloc îi obstrucţionează accesul într-un spaţiu de folosinţă comună. Pe care omul, cu de la sine putere, ar fi pus stăpânire. Femeia l-a luat cu vorba bună, dar toate încercările ei de a-l convinge că nu-i bine ce face au eşuat. Respectivul s-a făcut stăpân şi gata.
 
Dănuţ Buhăescu a ascultat-o
atent şi i-a dat dreptate. Numai că, în calitate de primar, nu poate interveni cu nimic. Legea este alta, nu mai e ca pe vremea când administraţia publică locală avea control asupra asociaţiilor de locatari. Dar, după ce a chibzuit puţin, i-a sugerat femeii cum ar putea, totuşi, proceda, pentru ca lucrurile să reintre pe făgaşul firesc, iar spiritul de bună vecinătate să fie din nou instaurat pe scara acelui bloc.
 
Dacă, în privinţa asta,
primarul uricănean a venit doar cu o sugestie, Dănuţ Buhăescu a fost ferm referitor la o altă chestiune aflată tot de la doamna în cauză. Femeia locuieşte la parter şi, cu munca şi pe cheltuiala ei, a umplut cu flori felurite terenul din faţa apartamentului. Pe care, apoi, l-a îngrădit, ca să nu intre animalele. Dar, fireşte, a montat o uşiţă, pentru ca oricine din bloc să aibă acces. Ei bine, s-a plâns femeia, de grădiniţa asta amenajată de ea nu încape o vecină.
 
Aceasta i-a promis
că o s-o reclame la primărie. Ceea ce a şi făcut. O funcţionară de la Urbanism a venit la faţa locului şi a constatat că perimetrul pus în discuţie este plin de flori şi este bine îngrijit. Nimic ieşit din comun. Fireşte că şi-a dat seama că este vorba despre un capriciu al vecinei care a făcut reclamaţia. De aceeaşi părere a fost şi primarul. “Cum să desfiinţaţi grădiniţa aceea?”, a izbucnit Dănuţ Buhăescu. “Dimpotrivă, de-am avea cât mai multe femei ca dumneavoastră, care iubesc florile şi fac astfel de amenajări!”, a asigurat-o primarul de tot sprijinul lui.
 

Comentarii articol (1 )

#1 gek19.08.2016,  11:56:22
Ghita!.E prea mult"rabin".Lasa-l primar.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter