18.08.2016,  12:30:31 | 1 comentariu | 792 vizualizari
Documentațiile pentru platforma de stocare temporară a deșeurilor de la Petroșani, în lucru
de Alina PIPAN

Platforma temporară de stocare a deșeurilor de la Dâlja, la faza documentației

Unitatea Administrativ Teritorială a Județului Hunedoara  a dat în lucru realizarea documentațiilor necesare pentru platforma de stocare a deșeurilor din Petroșani. Pentru ca platforma să fie amenajată și funcționeze legal  trebuie realizate documentația  tehnică de fundamentare pentru obținerea avizului de gospodărie a apelor, studiul hidrogeologic pentru foraje hidrogeologice de observație,  documentația tehnică de fundamentare necesară obținerii autorizației de gospodărire a apelor. Documentația va costa 1.300 de euro și va fi realizată de o firmă din Bacău.

Până la punerea în funcțiune a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor în județul Hunedoara, deșeurile trebuie stocate cumva, având în vedere că gropile de gunoi sunt închise în Valea Jiului. Funcționează o platformă de stocare temporară a deșeurilor și  la Deva, care are capacitatea de a stoca deșeuri din tot județul, dar care pentru localitățile din Vale ar însemna costuri majore.

Autoritățile locale din Valea Jiului au fost de acord să construiască o astfel de platformă la Petroșani , în Dâlja.

Ce presupune o astfel de platformă?

Sistemul de la Dâlja are o perioadă de realizare de aproximativ 4 luni. Platforma va fi cu un cântar pe care vor fi cântărite mașinile cu gunoi, la intrare și ieșire, pentru un inventar corect, conform legislației. Se va face o  primă sortare manuală a deșeurilor reciclabile mari (cartoane, plastic), urmând ca restul să fie preluat de instalațiile de sortare care să diminueze volumul de depozitare la 40 la sută. Deșeurile sunt apoi compactate.

În momentul în care rampa ajunge aproape de cantitatea maximă acceptată, administratorii vor fi obligați să elimine din conținut - să realizeze o reducere a cantităţilor de deşeuri depozitate prin reciclare sau prin incinerare cu recuperare de energie.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 minerache18.08.2016,  15:58:28
Cine a facut asta? In Petrosani este firma Adarco Invest , o echipa de adevarati specialisti in acest domeniu. Ei au fost contactati pe tema asta? Pai oamenii astia sunt aici langa noi, nu trebuie sa apelam la altii de naiba stie unde.... sau trebuie ca Adarco sa se roage sa fie lasata sa faca ce stie si stie foarte bine?! La nivelul lor de pregatire si la ceea ce au facut pana acum in domeniul deseurilor, la aceasta firma trebuie mers cu caciula in mana si cu sarutmana.... Repet , aici este o echipa extraordinara care face cinste Vaii Jiului, desi oficialitatile locale habar nu au unde e sediul lor....


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter