23.08.2016,  07:43:01 | 0 comentarii | 770 vizualizari
Ieri a fost scoasă la licitație lucrarea de realizare a rețelei de gaz pentru Colonie. Patru obiective vor avea prioritate
de Alina PIPAN

Ieri a fost scoasă la licitație lucrarea de racordare a Coloniei la rețeaua de gaz. Un proiect ambițios, plătit exclusiv din bugetul local al municipiului Petroșani. Până în data de 12 septembrie se așteaptă depunerea ofertelor. Apoi acestea vor fi analizate de comisia de atribuire a contractului. Rămâne valabilă regula atribuirii contractului ofertantului cu prețul cel mai mic, dar care oferă toate condițiile prevăzute de caietul de sarcini. Primăria Petroșani are o pretenție importantă, prima dată să fie racordate 4 obiective importante din Colonie, apoi rețeaua să fie instalată în restul teritoriului menționat în contract. Lucrările se preconizează a dura un an.

Patru obiective sunt prioritare

Proiectul de extindere a rețelei de gaz și în cartierul Colonie a fost intitulat astfel:  “Alimentare cu gaze naturale (extindere conducta distribuție presiune medie și presiune redusă) și construcție stație de reglare de sector pentru obiectivele Școala Gimnazială nr.2, Gradinița nr.2, Cantina Socială, Punct de colectare deșeuri, din municipiul Petroșani, județul Hunedoara”.

Primăria consideră oportună extinderea conductei de distribuție a gazelor prioritar la 4 obiective importante din Colonie: Școala Gimnezială nr 2 de pe strada Gheorghe Barițiu,  Grădinița 2 cu sediul în strada Dacia nr 9, Cantina Socială din strada Tudor Vladimirescu nr 16, și Punctul de colectare a deșeurilor cu sediul în strada Cărbunelui nr 3. Instituțiile de învățământ au prioritate pentru a asigura cât mai rapid accesul la căldură. Chiar dacă racordarea la gaz se va putea face doar după finalizarea completă a lucrărilor de extindere a rețelei, cum s-a întâmplat și la Aninoasa, administrația locală va putea investi între timp și pentru instalarea centralelor termice, a rețelelor de distribuție din imobile. Le  va da astfel răgaz ca la racordarea efectivă la gaz, de anul viitor, toate sistemele de încălzire să fi fost deja instalate.

Această primă etapă de extindere a rețelei de gaz va cuprinde 8 străzi

Este peste puterile bugetului local să realizeze dintr-o dată racordarea întregului cartier la gaz.  Extinderea rețelei de gaz se va face etapizat. În această etapă sunt incluse străzile Titu Maiorescu, Cuza Vodă, Cărbunelui, Plopilor, Dacia, Tudor Vladimirescu, Aurel Vlaicu și Gheorghe Barițiu.

Pe Titu Maiorescu există rețea de distribuție gaze naturale de presiune medie. Pentru alimentarea cu gaz a celor 4 obiective  menționate se propune un racord de presiune medie la capătul căruia se va instala un SRS presiune medie  redusă, din care se execută o extindere de rețea de presiune redusă, conform avizelor tehnice emise de EON.

 Pe Titu Maiorescu rețeaua va avea lungime de 125 m, pe o primă axă a străzii Cuza Vodă  rețeaua este de 21 de m, pe Cuza Vodă și Cărbunelui 541 metri, pe o altă axă a Cuzei Vodă 311 m, pe Cuza Vodă și Plopilor 439 m , pe Plopilor, Dacia și Tudor Vladimirescu 800 de metri, pe o a treia axă Cuza Vodă 104 metri, iar pe Aurel Vlaicu și Gheorghe Barițiu o lungime de 120 m.

Descrierea succintă a lucrărilor

Lucrarea constă în extinderea conductei de distribuție gaze naturale pe o lungime totală de 2.475 m din care: 2.461 m conducta de distribuție presiune redusă și 14 metri conducta de distribuție presiune medie. Conducta de distribuție presiune medie propusă se va racorda la conducta de distribuție presiune medie existentă  din PE100 SDR11, de diametru 160 mm, de pe strada Titu Maiorescu. Aceasta se va cupla în stația de reglare sector presiune medie-redusă, din care se vor alimenta locațiile propuse, respectiv: Școala Gimnazială nr.2 situata pe strada Gheorghe Barițiu nr.9 , Gradinița nr.2 situată pe strada Dacia nr.9, Cantina Socială situată pe strada Tudor Vladimirescu nr.16 și Punct de colectare deseuri situat pe strada Carbunelui nr.3.

La cât este estimat costul lucrării?

 Valoarea estimată a contractului este de 986.852 lei, și este compusă din:  valoarea estimată pentru execuția lucrarilor 881.120 lei;  procentul aferent cheltuielilor diverse și neprevazute pentru execuția lucrărilor este de 10%, adică 88.112 lei; iar  valoarea estimată pentru organizare de șantier 17.620 lei.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter