29.08.2016,  19:04:31 | 1 comentariu | 398 vizualizari
SC Apa Serv Valea Jiului a şi depus un proiect pentru finanţare europeană / Vrea să reabiliteze staţiile de captare şi tratare a apei
de Alina PIPAN
Având în vedere numeroasele inundaţii din această vară, ploile abundente, este lăudabil că societatea de apă şi canal din Valea Jiului a putut manageria atât de bine situaţia, încât să nu lase fără apă, pe termen lung, nicio parte a populaţiei.
 
Spre cinstea bravilor săi lucrători, SC Apa Serv Valea Jiului nu ne-a trecut niciodată prin situaţia Bacăului, care a rămas fără pic de apă zile la rând. Însă, toată această normalitate nu poate exista fără investiţii continue. După cum se ştie, SC Apa Serv Valea Jiului de câţiva ani face investiţii în sistemele de apă şi canalizare. Acum are un alt obiectiv concret, care înglobează investiţia în staţiile de captare şi în cele de tratare a apei: construcţia de rezervoare şi staţii de pompare, extinderea şi reabilitarea aducţiunilor şi colectoarelor de apă uzată, contorizarea echipamentelor de laborator. 
ASVJ  a depus în acest sens un proiect în vederea obţinerii finanţării la Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM). În vederea accesării acestor fonduri ASVJ trebuie să aibă susţinerea şi acordul consiliilor locale din Valea Jiului, care se obligă să asigure şi 2 la sută din investiţia totală. Astfel, Consiliului Local Petroşani i se va cere acordul alocării sumei de 258.724 euro, eşalonat, timp de patru ani, cât ar urma să dureze investiţia, prima decontare urmând să aibă loc anul viitor. 
La Lupeni, Consiliul Local a votat darea în folosinţă către ASVJ a terenului pentru investiţiile ce urmează a fi realizate: sistemul de aducţiune Braia, pe o lungime de 2,6 km; reţelele de apă şi staţia de pompare a apei potabile de la Ştefan, reţelele de canalizare aferente, dar şi două staţii de pompare a apei uzate. Tot la Lupeni va fi realizat şi un sistem SCADA folosit pentru monitorizarea şi controlul proceselor chimice, fizice sau de transport.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.




Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal




Comentarii articol (1 )

#1 dorel costel30.08.2016,  06:38:56
Cea mai coruptă firmă APASERV.Vrăjeală de fanfaron.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 4 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!



* * *

* * *










* * *
Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.2

Anunt GAL Cheile Sohodolului- prelungire apel selectie MCS 7.4

Anunt GAL Cheile Sohodolului - prelungire MCS 7.2-15.04.2019

Anunt de selectie 7.4 simplificat 2019 - prelungire

Anunt de selectie MCS 7.2 simplificat prelungire mai 2019

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Catalog Display-uri
Publicitare 2019
0721 722227
Promoţionale 2019
office [at] confortmedia.ro
0721 722227





Publicitate
Newsletter