05.09.2016,  09:16:53 | 0 comentarii | 727 vizualizari
Începând de vineri Parângul se umple de turişti. Dacă iubeşti muntele vrei să fii acolo!
de Alina PIPAN

În perioada 9-11 septembrie va avea loc ultima etapă a Campionatului Național de Turism Sportiv „Ștafeta Munților”, Trofeul „Pro-Parâng”, organizat de către Asociația „Schi Turism Montan Pro-Parâng” Petroșani. În cadrul evenimentului sunt organizate patru probe de concurs: raid montan, orientare, cunoștințe turistice și, ca întotdeauna, proba culturală. Tabăra de corturi va fi amplasată în zona turistică Parâng, lângă Cabana INEFS și sediul Clubului Sportiv Școlar Petroșani. La eveniment nu se percep taxe de participare, costurile evenimentului fiind acoperite cu ajutorul sponsorilor şi autorităţilor locale.

În cadrul probei de „Raid Montan” – cum este numită drumeția în cadrul campionatului – startul va începe cu o ascensiune pe Vârful Parângul Mic, după care se coboară pe o potecă bine conturată până în punctul de intersecție cu traseul principal de creastă, se continuă pe marcaj bandă roșie până la următoarea intersecție de traseu, unde se face stânga pe marcaj punct galben până la Lacul Mija, apoi se începe urcarea spre platoul Mijei și coborâre spre Lacul Înghețat, tot pe punct galben. Din acest loc se va urmări marcajul cruce galbenă, ce ne va duce spre cele trei lacuri în cascadă: Verde, Mic, Slivei, după care începe urcarea spre Lacul Cârja și se ajunge în traseul principal de creastă, marcajul fiind tot cruce galbenă. La ieșirea pe creasta principală se face dreapta și se urmează marcajul bandă roșie până în ultimul post cu arbitru.

„Orientarea turistică” se va desfășura pe viză, participând toți membrii echipei. Poligonul de orientare are o lungime maximă de 2 km, cu o diferență de nivel de 200 m, și este parcurs înainte de proba de raid montan.

„Cunoștințe teoretice” este organizată în sistem test grilă cu un singur răspuns corect, timpul alocat este de 7 minute și departajarea concurenților se va face în funcție de timpul realizat. Chestionarul va cuprinde un număr de 15 întrebări și fiecare membru al echipei va răspunde la câte cinci întrebări. Întrebările și răspunsurile sunt deja publicate în secțiunea Documentație pe site-ul www.stafetamuntilor.ro .

„Proba culturală” se va susține în seara zilei de sâmbătă, la focul de tabără, în care cei mici și cei mari îi vor încânta pe cei sosiți la eveniment cu muzica folk, poezii și piese de teatru și momente umoristice, unde se va râde și se va cânta până dimineața.

Pentru mai multe detalii vă invităm să vizitați www.stafetamuntilor.ro și să accesați secțiunea  Invitații.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter