06.09.2016,  11:21:13 | 1 comentariu | 691 vizualizari
Structura rutieră din Petroşani, afectată de inundaţii, va fi reabilitată
de Alina PIPAN

La finele lunii septembrie se stabileşte constructorul

Primăria Petroşani a reuşit să schiţeze deja agenda lucrărilor de reabilitare infrastructurală în urma inundaţiilor. O serie de drumuri au fost distruse de viiturile din vara aceasta. Unele drumuri au rămas impracticabile. Guvernul a alocat bani pentru localităţile afectate de inundaţii, în urma rapoartelor întocmite de primării, trimise la prefectură, apoi centralizate şi direcţionate executivului. Banii pentru fiecare localitate afectată de inundaţii s-au alocat şi pentru ajutarea familiilor care au casele distruse de apă, dar şi pentru refacerea infrastructurii rutiere, de canalizare, etc, după caz. Primăria va stabili constructorul, în urma licitaţiei, la sfârşitul lunii septembrie.

Lucrări de asfaltare şi pietruire

Pentru reabilitarea infrastructurii rutiere Primăria Petroşani a alocat 743,333 lei, o sumă impresionantă, dar având în vedere numărul străzilor afectate, ea devine rezonabilă. Bineînţeles, guvernul a alocat banii pentru readucerea infrastructurii la forma iniţială,  deci banii aceştia sunt alocaţi pentru lucrări de refacere a structurii rutiere calamitate cu structură din piatră spartă şi cu structură asfaltată. Aşadar, cei care nu au avut asfalt pe stradă înainte de inundaţii nu vor avea nici acum, dar cu siguranţă drumurile vor fi practicabile.

Se asfaltează 3 străzi, restul vor fi pietruite

Lucrările de refacere a structurii rutiere a străzilor din Petroşani afectate de calamităţi constau în refacerea structurii rutiere a străzilor cu structura din piatra spartă şi a străzilor cu structura cu asfalt. Trei străzi vor fi asfaltate: Eroilor, Independenţei şi Saturn, pe porţiunile pe care au fost afectate.  Se va interveni la carosabil şi la trotuare. Vor fi pietruite şi nivelate străzile din toate cartierele limitrofe, de la Dâlja Mare, Dâlja Mică, Sălătruc, Voievodul, Peştera, Poligonului, Slătinioara cu toate străzile aparţinătoare cum ar fi Ştefan cel Mare, Plaiului, Poligonului. Se va lucra şi pe Maleia cu toate drumurile aferente inclusiv Piscului şi zona alimentarei.

Constructorul care va câştiga licitaţia va avea la dispoziţie 60 de zile pentru a finaliza lucrările. Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 Andrei Andras06.09.2016,  19:21:38
Decat deloc, e bine si pietruire. Dar compactata si cum trebuie, pentru ca niste piatra de terasament a fost aruncata, asa, in dorul lelii, si acum este pe post de proiectile de la rotile masinilor. Cu interes am aflat (nu stiam) ca Stefan cel Mare este apartinatoare Slatinioarei. Eu stiam ca apartine Petrosaniului, ba chiar avem impozite de zona centrala 1, ca si cum as locui in cladirea primariei, de exemplu. De care ma despart fix 50 de metri. Partial strada a fost asfaltata (cred ca pe vremea cand era Resiga prim secretar), apoi distrusa succesiv de lucrarile la canalizare (cea noua nefunctionala, sa ne intelegem), apoi de multele avarii la tevile de apa provocate de ..... lucrarile la canalizare, si mai nou de cei care au introdus conducta de gaz. Ca parere personala, pietruirea va fi degeaba, daca nu se reconditioneaza si rigolele existente dar distruse (vezi mai sus de cine si cu ce ocazie). Nu de alta, dar apa meteorica curge pe mijlocul drumului. Pietruit sau nu.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter