07.09.2016,  15:08:51 | 0 comentarii | 861 vizualizari
”Vreau să spun răspicat că nu am nici vilă, nici cabană și nici vreun alt interes în Straja decât acela de a contribui, împreună cu Apa Serv, la ridicarea gradului de confort al turiștilor”
de Alina PIPAN

Costel Avram subliniază că nu demarează investiția din Straja dintr-un interes personal, ci pentru a crește confortul turiștilor. Noi știm că a fost de acord cu finanțarea proiectului canalizării în Straja după discuții succesive cu asociația cabanierilor care administrează domeniul, la insistențele acestora. Prima dată directorul ASVJ spunea răspicat că nu e posibilă realizarea acestui proiect, apoi a lăsat-o mai moale, a investigat situația, a trimis specialiștii în teren și s-a convins că ar putea fi făcută. La un an de la dispuțiile preliminare, iată că lucrarea începe chiar din această lună. Colectorul menajer este o investiție la fel de importantă ca iluminatul public din stațiune, realizat tot prin grija asociației cabanierilor.

Costel Avram a urcat  astăzi, împreună cu viceprimarul de la Lupeni, Iacob Mesaros, și Emil Părău, însoțit de factori de decizie din cadrul Apa Serv, în Straja pentru a pune la punct ultimele detalii.

” În urma discuțiilor la fața locului pot să aduc cabanierilor din Straja o veste bună: în această lună încep lucrările la rețeaua de canalizare din stațiune. Cum nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită, am primit cu oarecare mâhnire bârfele unora care spun, pe la colțuri, că am decis să demarez această investiție pentru că aș avea interese în Straja. Vreau să spun răspicat că nu am nici vilă, nici cabană și nici vreun alt interes în Straja decât acela de a contribui, împreună cu Apa Serv, la ridicarea gradului de confort al turiștilor care vin aici, și la transformarea stațiunii într-una modernă, cu adevărat europeană, așa cum merită să fie”.

Pe tronsonul de lucrări asumat de Apa Serv  în cel mult două săptămâni vor începe lucrările. Acestea vor fi fnanțate și realizate cu resursele materiale și umane ale Apa Serv Valea Jiului. Restul lucrărilor, finanțate de Consiliul Județean Hunedoara și Consiliul Local Lupeni, au fost scoase la licitație de Apa Serv. Săptămâna viitoare se va încheia termenul de depunere a ofertelor, 8 firme fiind deja înscrise la procedură. La aceste tronsoane de investiții lucrările vor demara după desemnarea câștigătorului.

Instalația colectorului menajer are două componente. Prima  include un tronson de la Stația de  sosire a telegondolei până la Stația de  plecare a telegondolei, în zona de parcare. Al doilea tronson unește stația plecare telegondolă cu colectorul din str. Liliacului nr. 11 . 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter