22.09.2016,  18:56:45 | 0 comentarii | 4940 vizualizari
Contracepţia este viaţa ta, este responsabilitatea ta!
de Mihaela PETROŞAN
În anul 2016, „Ziua Mondială a Contracepţiei” are ca slogan „Contracepţia este viaţa ta, este responsabilitatea ta!”.
 
În România, numărul încă mare al sarcinilor nedorite care se soldează cu avort, ponderea destul de mare a avorturilor la fetele sub 19 ani, dar şi creşterea numărului nou-născuţilor abandonaţi în maternităţi, confirmă nevoia încă neacoperită de servicii de planificare familială, mai ales la femeile dezavantajate sau vulnerabile.
Compartimentul Evaluarea, Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara organizează astăzi, 23 septembrie, de la ora 11, un simpozion la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, cu campaniile „Ziua Mondială a Contracepţiei”, „Săptămâna Europeană a Mobilităţii” şi „Ziua Mondiala a Inimii”. De asemenea, în data de 26 septembrie, de la ora 11, în faţa sediului DSP Hunedoara din Deva, pe zona pietonală, se va amplasa un cort pentru distribuirea de pliante pentru informarea şi conştientizarea populaţiei cu privire la metodele de contraceptive pentru evitarea sarcinilor nedorite şi a avorturilor. 
Specialiştii spun că România se numără printre ţările cu cea mai mică rată de acoperire/ acces la contraceptivele moderne dintre ţările cuprinse în raportul Federaţiei Internaţionale de Planificare Familială, publicat în 2015 (15,6 la sută).
Scopul campaniei din acest an este de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale, de informare şi de creştere a interesului populaţiei generale, mai ales a adolescenţilor şi tinerilor, cu privire la importanţa utilizării metodelor contraceptive, cunoaşterea tuturor opţiunilor, pentru prevenirea sarcinilor nedorite. 
Anul acesta obiectivele campaniei sunt: creşterea numărului de femei, în special adolescente şi tinere, informate corect asupra metodelor contraceptive, creşterea interesului femeilor faţă de contracepţie, creşterea numărului de femei informate asupra serviciilor de sănătate corespunzătoare, scăderea numărului de sarcini nedorite, reducerea numărului de avorturi la tinere, în special.
În judeţul Hunedoara, anul trecut au avut loc 562 de întreruperi de sarcină.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter