10.10.2016,  10:00:29 | 1 comentariu | 675 vizualizari
Săptămâna aceasta școlile vor fi racordate la sistemul de gaz. Liceele mai așteaptă o săptămână
de Alina PIPAN

Primăria Petroșani a decis racordarea grădinițelor, școlilor și liceelor la un sistem alternativ de încălzire, pe gaz. Procedurile au început de acum doi ani, dar vara aceasta s-a văzut efectiv, în teren, cum s-au ridicat construcțiile centralelor termice pe gaz în curtea școlilor și a liceelor. La fel ca în orice țară europeană, dacă în proiectul inițial al clădirii instituției nu a fost prevăzută o cameră a centralei, aceasta trebuie realizată alăturat, într-o construcție separată.  Pentru fiecare în parte a fost realizată o licitație pentru efectuarea proiectului tehnic și o alta pentru execuția lucrării. Acum se eliberează autorizațiile pentru proiectele tehnice de branșare la gaz.

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a anunțat luni dimineață că școlile generale vor fi branșate la gaz săptămâna aceasta, săptămâna viitoare va veni și rândul liceelor. Documentația pentru  branșare este mai complicat de realizat, impune avizări de la E. ON, eliberarea de autorizații de la primărie.  

Cu toate că este frig afară, și nu a fost pornit sistemul de termoficare, primăria anunță că situația este sub control în școli, grădinițe și licee, unde se apelează la radiatoare pentru moment, și nu se pune problema întreruperii cursurilor. 


Comentarii articol (1 )

#1 Cetatanul Vaii10.10.2016,  16:38:20
Modernizarea conductelor de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor era o solutie pentru salvarea mineritului .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter