13.10.2016,  19:23:02 | 1 comentariu | 1125 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Agenţia Naţională de Integritate / Pagină de Internet pentru alegerile parlamentare
de Mihaela PETROŞAN
În vederea creşterii nivelului de transparentizare şi de prevenire a incompatibilităţilor şi a conflictelor de interese, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a lansat pe propria pagină de Internet o secţiune dedicată alegerilor parlamentare programate pentru luna decembrie 2016.
 
Potrivit ANI, această măsură are ca scop optimizarea procesului de completare a declaraţiilor de avere şi de interese de către candidaţi, oferirea asistenţei de specialitate în ceea ce priveşte regimul juridic al incompatibilităţilor şi al conflictelor de interese, dar şi infor­marea societăţii civile cu privire la obligaţiile pe care le au participanţii la procesul electoral. 
ANI aduce la cunoştinţa opiniei publice o situaţie a celor mai întâlnite cazuri de incompatibilitate şi de conflict de interese, identificate de către inspectorii de integritate în activitatea de evaluare. Această situaţie este raportată la categoriile de funcţii publice ocupate în urma alegerilor parlamentare – deputaţi şi senatori.
De asemenea, ANI menţionează că persoanele care doresc să candideze la alegerile parlamentare din luna decembrie 2016, au la dispoziţie o serie de informaţii utile cu privire la obligaţiile pe care le au în vederea respectării regimului juridic al incompatibilităţilor, al conflictelor de interese şi al declarării corecte a averii şi a intereselor. În plus, agenţia pune la dispoziţia publicului date şi informaţii cu privire la peste 300 de persoane în cazul cărora s-a stabilit definitiv şi irevocabil faptul că s-au aflat în incompatibilitate sau conflict de interese şi care, potrivit, prevederilor Legii nr. 176/2010, intră sub interdicţia de a mai ocupa o funcţie publică timp de trei ani.


Comentarii articol (1 )

#1 Viorica MACAVEI20.10.2016,  12:45:02
CEI care au o sentinta definitiva si irevocabila cu suspendare, mai au dreptul sa candideze ??? ESTE PENAL !!! Morai vorbind, trebuiau sa si dea demisiile...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 9 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter