13.10.2016,  19:32:31 | 0 comentarii | 1452 vizualizari
COMUNICAT DE PRESĂ
de Ziarul Vaii Jiului
La solicitarea primarilor liberali, PNL Hunedoara a cerut prefectului Valer Ungur ca încă opt comune din judeţul Hunedoara să fie introduse în Memorandumul pentru programul pilot finanţat din fonduri europene și din bugetul naţional, program care prevede un statut special zonei munţilor Apuseni din judeţele Hunedoara și Alba. În urma discuţiilor purtate de conducerea PNL Hunedoara la nivel guvernamental au fost prinse în Memorandumul adoptat de guvernul Cioloș toate localităţile din Valea Jiului și patru unităţi administrativ teritoriale din Ţara Zarandului, res­pectiv municipiul Brad și comu­nele Bucureșci, Blăjeni și Buceș. 
La propunerea primarilor din restul localităţilor Ţării Zarandului, indi­­fe­rent de culoarea politică a acestora, conducerea PNL Hunedoara a decis să-i ceară Prefectului judeţului Hunedoara să înainteze o solicitare către Guvern pentru suplimentarea Memorandumului cu încă opt comune. Acestea sunt: Baia de Criş, Bulzeştii de Sus, Crişcior, Luncoiu de Jos, Ribiţa, Tomeşti, Vaţa de Jos şi Vălişoara. Astfel, localităţile beneficiază de o serie de facilităţi din fonduri guvernamentale și europene, având prioritate la alocarea de resurse financiare. În faza iniţială a proiectului doar 4 localitati din Apuseni, de pe raza judeţului Hunedoara au fost cuprinse in Memorandum. 
Este o cerinţă normală și echitabilă a primarilor. Cele opt localităţi fac parte din Ţara Zarandului component a Patrulaterului Aurifer din Munţii Metaliferi. În urma închiderii mineritului din această zonă, toate localităţile de pe cursul superior al Crișului Alb au fost afectate în egală măsură. În con­secinţă comuni­tăţile locale de aici trebuie ajutate în mod egal.  Actualul președinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, prezent la întâlnirea cu Viceprim-ministru, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, Vasile Dâncu nu a pus în discuţie problemele locuitorilor din zona Brad, uitând că i-a reprezentat în Camera Deputaţilor ca parlamentar pe un colegiu care cuprindea exact acea regiune a judeţului, însă PNL va repara neglijenţa Președintelui Consiliului Judeţean, Laurenţiu Nistor.
Oana Frânc, 
purtător de cuvânt al PNL Hunedoara


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227


Publicitate
Newsletter