16.10.2016,  13:47:36 | 0 comentarii | 1272 vizualizari
O mână de oameni au început să pună căciulă nouă Refugiului Agăţat din Parâng
de Alina PIPAN

Asociația Sportivă "San Montan" a mai făcut un demers lăudabil, dus la bun sfârşit cu brio, încununat cu un zâmbet blând de satisfacţie. În acest weekend au făcut acoperiş nou pentru Refugiul Agăţat din Parâng. Acesta este situat la 1750 metri altitudine, pe traseul Groapa Seacă- Lacul Roşiile. A fost rdicat în anii 80 pe o stâncă înaltă de 5,5 metri, ca să nu fie afectat de umezeală. Poate adăposti până la 30 de persoane. Există o sobă şi locuri de dormit.

Însă acoperişul capitonat cu tablă şi nailoane devenise permeabil. În timp acest lucru înseamnă deteoriorare.

Apelul la volntariat lansat de San Montan a strâns o mână de oameni, 8 în total, printre care şi Bujor Bogdan, profesorul Emil Marinescu venit tocmai de la Craiova, Erika Santa, Ion Barnea, Neluţu Păduraru (Wolf  Ryder, România Qturistică).

Sâmbătă, 15 octombrie, la ora 7.30, oamenii erau strânşi la Rusu, cu materialele puse în remorcă. Au urcat cât le-a permis drumul cu maşina, apoi au luat materialele în spate şi au pornit spre refugiu. Asta e muncă de om pasionat, care nu se sperie să care un buştean de câţiva metri, prin pădure, printre stânci, peste podeţe improvizate.

După ce au ajuns la refugiu, s-au încurajat reciproc şi s-au tocmit cum să facă treaba, s-au apucat de decopertat unde era nevoie, şi să construiască practic un acoperiş deasupra celui vechi, mai înalt, cu pantă de scurgere a apei pluviale mai mare.

Au lucrat cât a fost ziua de lungă, şi-au tras sufletul doar la masă. Au decojit buştenii, i-au tăiat, au măsurat, au ridicat căpriori, au bătut cuie, au făcut tot ce a fost nevoie. De terminat nu au terminat treaba, pentru că un acoperiş, la 1750 metri altitudine, mizând pe forţa fizică şi dotări rudimentare, este greu de făcut. Pasiunea face multe, dar nu face totul.

Lucrul va continua în weekendul  29- 30 octombrie. Este nevoie de mai multe braţe, aşadar, cine se pricepe, poate să participe, trebuie doar să ia legătura cu San Montanul, via Facebook.

Jos pălăria, oameni frumoşi!


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter