17.10.2016,  18:26:42 | 0 comentarii | 1150 vizualizari
Integritate / Sistemul Prevenţie (PREVENT)
de Mihaela PETROŞAN
Legea privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică a fost promulgată ieri, 17 octombrie 2016. 
 
Conform datelor oficiale, actul normativ reglementează, prin instituirea unui mecanism de verificare ex-ante, denumit Sistemul Prevenţie (PREVENT), prevenirea conflictului de interese în procedura de atribuire a contractelor de achiziţie publică. 
Sistemul va funcţiona pe baza datelor înscrise în formularele de integritate, înregistrate în SEAP, cu ocazia derulării procedurilor de atribuire a contractelor de achiziţie publică şi prelucrate de inspectorii de integritate în condiţiile legii. 
Autorităţile contractante au obligaţia de a asigura completarea şi actualizarea formularului de integritate, de la publicarea în SEAP a documentaţiei de atribuire, pe tot parcursul derulării procedurii şi până la publicarea anunţului de atribuire a contractelor de achiziţie publică. Formularul de integritate este accesibil, în format electronic, autorităţilor contractante şi se completează în SEAP. 
Agenţia Naţională de Integritate spune că partea tehnică a fost finalizată încă de anul trecut, urmând ca aceasta să fie operaţionalizată în termenele prevăzute de lege, respectiv la 8 luni de la publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, cu excepţia art. 13, art. 14, alin. (3) şi (4) şi art. 15, care intră în vigoare la 3 zile de la publicare. 

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter