23.10.2016,  20:47:58 | 1 comentariu | 837 vizualizari
Consiliul Local Petroşani / Spre aprobare - 877 burse şcolare
de Alina PIPAN
În fiecare an şcolar, administraţiile locale stabilesc numărul celor patru tipuri de burse pentru elevi acordate din bugetul local: de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social.
 
O sumă (lunară) modică - 49.190 lei
În total, Primăria Petroşani acordă 877 burse şcolare, care nu presupune un efort bugetar lunar deosebit, doar 49.190 lei fiind alocaţi pentru acestea. Cele mai multe dintre acestea sunt burse sociale.
 
41 burse de performanţă
Bursele de performanţă se acordă elevilor care se încadrează în cel puţin unul din cazurile următoare: au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de Ministerul Educaţiei; s-au calificat în loturile de pregătire organizate de MECS pentru competiţiile internaţionale; au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale competiţiilor/concursurilor cultural - artistice, cu caracter sportiv sau cu caracter tehnico-ştiinţific, de nivel naţional, organizate de minister. Primăria Petroşani acordă 41 de burse de performanţă pentru ciclurile gimnazial şi liceal a câte 80 de lei lunar, în total 3.280 de lei.
 
183 burse de merit
Bursele de merit se acordă elevilor care se încadrează în cel puţin unul din cazurile următoare: au rezultate deosebite la învăţătură, au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale sau judeţene organizate de minister şi au media media generală de minim 8,50.
Pentru cele două cicluri, gimnazial şi liceal, Primăria Petroşani acordă 183 de burse de merit a câte 70 de lei pe lună, în valoare totală de 12.810 lei. 
 
45 burse de studiu
Bursa de studiu se acordă elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele 3 luni cel mult egal cu salariul minim pe economie şi care îndeplinesc simultan condiţiile: au media generală peste sau egală cu 9,50 şi nota 10 la purtare.
Primăria Petroşani acordă 45 de burse de acest fel, a câte 60 de lei pe lună, în total suma de 2.700 de lei lunar. 
 
608 burse sociale
Bursele de ajutor social se acordă elevilor, la cerere, în funcţie de situaţia materială a familiei sau a susţinătorilor legali. Se acordă elevilor orfani sau care suferă de boli severe şi elevilor care provin din familii care nu realizează un venit net mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economie, şi nu deţin terenuri agricole cu o suprafaţă mai mare de 20.000 mp, în zonele colinare şi de şes, şi de 40.000 mp, în zonele montane.
Primăria acordă 608 asemenea burse sociale, cu o valoare de 50 de lei lunar, în total un efort financiar lunar de 30.400 lei.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 Un prost24.10.2016,  06:26:10
Copiii mei in fiecare an au avut peste 9 media generala si au primit doar bursa de studii... legea asa spune de 8:50, dar CL are legea lui


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter