25.10.2016,  11:18:10 | 1 comentariu | 646 vizualizari
Blocul 12 de pe Păcii va fi anvelopat, dar încă rămâne de stabilit cine va finaliza lucrările
de Alina PIPAN

Anvelopările la Petroșani, cele cu finanțare de la bugetul de stat, au mers prost, cam ca peste tot în țară, pentru că finanțările s-au făcut sacadat, multe firme constructoare au renunțat la lucrare, altele au dus greu proiectul la capăt. După ani de zile de la licitație sunt și acum blocuri ale căror lucrări nu sunt finalizate. Pe strada Păcii, au fost scoase la licitație 9 lucrări de anvelopare. Majoritatea au fost finalizate, cu toate că se recuperează greu partea de participație în banii de la proprietari. Firmele care în final au dus lucrarea la capăt au fost din Valea Jiului. Sunt însă și acum blocuri care intră în iarnă neanvelopate. Este cazul blocului 12 de pe aceeași stradă. Aici a câștigat licitația o firmă din Dolj, a început lucrarea și a lăsat totul baltă anul trecut.

Conform informațiilor primite de la Daniel Vișan, șeful DADPP Petroșani, administrația locală a notificat constructorul acum câteva săptămâni, somându-l să ofere un răspuns concret dacă poate și va finaliza lucrările la acest bloc, sau dacă se va rezilia contractul. Dacă continuă lucrările constructorul va trebui să ofere un termen limită pentru finalizarea lor, iar acel termen limită trebuie să se încadreze în acest an calendaristic. Oricum, contractul între Primăria Petroșani și constructor are valabilitate până la finele lunii decembrie, apoi expiră. Așadar, dacă constructorul refuză terminarea proiectului anul acesta, se reziliază contractul, iar dacă constructorul nu răspunde notificărilor primăriei, oricum contractul expiră la finele lui decembrie. Primăria Petroșani va trebui să evalueze lucrările deja realizate, să facă o evaluare a lucrărilor de executat până la finalizarea completă a lucrării, apoi să scoată la licitație restul lucrării. Cu toate că nu sună încurajator, este puțin probabil ca lucrarea să fie terminată în următoarea lună și jumătate. Cel mai probabil se va aplica planul doi, scoaterea restului de lucrare la licitație, dar acest lucru presupune  continuarea și finalizarea anvelopării abia anul viitor.

 


Comentarii articol (1 )

#1 Adrian26.10.2016,  09:21:10
nu vor avea nici odata succes aceste anvelopari,atata timp cat mafia din primarie nu va disparea,adica doamna de la fondurile europene si cei trei consilieri care se ocupa cu anveloparile,sunt asociatii care au avut toti banii si au fost inlaturati de catre aceasta doamna dar DNA nu doarme !!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter