26.10.2016,  10:21:04 | 0 comentarii | 624 vizualizari
Primăria Petroșani a prevăzut lucrări de reabilitare termică pentru Colegiul „Carmen Sylva”
de Alina PIPAN

Colegiul de Informatică „Carmen Sylva” din Petroșani va beneficia de lucrări de reabilitare termică cu vata minerală bazaltică. Se vor efectua, de asemenea, lucrări de reparații ale șarpantei și înlocuirea de tablă unde este nevoie. Conform normelor actuale, pentru performanța termică a clădirilor trebuie să se asigure siguranţă la foc şi protecţie la zgomot, obligă la o proiectare şi instalare corectă a izolaţiei pentru termosistem. Vata minerală bazaltică este un produs incombustibil, nu întreţine arderea şi nici nu emană gaze nocive sub acţiunea focului, realizează protecție fonică. Roca bazaltică nu corodează şi nu este corodată, nu este atacată de ciuperci şi microorganisme, nu constituie hrană pentru insecte şi rozătoare şi nici nu putrezeşte, în plus vata minerală bazaltică este un material prietenos cu mediul deoarece nu dăunează sănătăţii şi nu poluează mediul, tocmai de aceea s-a ales acest procedeu de reabilitare termică pentru liceu. Cu toate beneficiile, obiectivul final al administrație locale este acela al confortului termic și scăderea facturilor la plata energiei electrice și a gazului.

Valoarea estimată a lucrării este de aproximativ 188.000 lei fără TVA, ea incluzând cheltuieli neprevăzute, și va fi realizată de un constructor local în perioada următoare.

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter