27.10.2016,  17:27:12 | 0 comentarii | 2272 vizualizari
Cristian Resmeriţă deschide lista PSD la Senatul României
de Corneliu BRAN
Ieri în cadrul unei conferinţe de presă Primarul Cristian Resmeriţă a comunicat cetăţenilor lupeneni câteva aspecte legate de desemnarea sa pe lista de candidaţi ai PSD, la Senat.
 
„În cursul zilei de ieri (miercuri, 26 octombrie – n.r., Partidul Social Democrat a depus listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi pentru Senat. Am acceptat poziţia onorantă pe care preşedintele PSD, Liviu Dragnea mi-a propus-o, aceea de a candida pentru Senat. Pentru mine a fost o chestiune grea şi o hotărâre pe care am luat-o foarte greu. Dacă tot am ajuns la conducerea Primăriei municipiului Lupeni, din punctul meu de vedere mi-aş fi dorit să continui munca tatălui meu, aceasta fiind cea mai mare dorinţă a mea din toate punctele de vedere şi dacă m-aţi fi întrebat în urmă cu un an-doi asta v-aş fi spus cu siguranţă. În acest moment s-a ivit această propunere, iar cum Cristian Resmeriţă e un simplu membru de partid, nu poate să refuze propunerea pe care şeful partidului i-a făcut-o. Vreau să anunţ populaţia, în primul rând pe cea din Lupeni, că doresc să fie alături de mine şi dacă oamenii doresc să continuăm ceea ce am început, atunci trebuie să fie alături de mine în această bătălie. Cineva de aici a încercat să-mi pună o întrebare înainte de această discuţie. Vă răspund la această întrebare cu ceva ce mi-a spus un membru de partid  la şedinţa de joia trecută de la PSD Lupeni. Unde am discutat această problemă şi ştiu că părerile sunt împărţite, unii cetăţeni din Lupeni doresc să rămân, alţii nu doresc să rămân... Cineva din sală mi-a zis o chestiune foarte interesantă: Domnule primar, noi suntem PSD, noi candidăm, câştigăm şi vedem noi după aceea! Eu vă dau şi dumneavoastră răspunsul omului şi, vorba lui, vedem noi după aceea”, a declarat primarul Cristian Resmeriţă.
L-am întrebat pe primar cine va continua proiectele începute, pentru că lumea din Lupeni e azi mulţumită de faptul că în Lupeni de cât s-a lucrat din iunie până astăzi.
„O să finalizăm la un moment dat din aceste proiecte şi o să vă invit pe toţi din presă să mergem pe teren, aşa fiind cel mai corect a se vedea ce s-a făcut. Ştiţi cum e, poate eu văd din punctul meu de vedere doar partea bună, în momentul când ai un observator independent, cum sunt reprezentanţii mass-media, dumneavoastră mai ne spuneţi şi ceea ce nu e bine sau ceea ce credeţi că nu e bine. Ce pot să le spun cetăţenilor şi răspund şi la întrebare este că tot ceea ce am început, proiectele de asfaltare, proiectele de reabilitare  a oraşului, proiectele de reabilitare ale unităţilor de învăţământ, proiectul de reformare a Spitalului Municipal Lupeni vor fi finalizate până în decembrie. Nu voi lăsa nimic neterminat. Până în momentul de faţă, ceea ce ştiu şi este cert este faptul că sunt pe lista PSD pentru Senat şi, cu certitudine, candidez. Doresc să fac în aşa fel ca lumea să înţeleagă că e nevoie de PSD, că e nevoie de reprezentanţii PSD în Parlamentul României şi, în momentul în care ajungem într-un anumit punct, decidem ce facem în continuare. Şi cum a zis domnul preşedinte Iohannis, ca să vedeţi că nu ţin numai la ăştia de stânga, pas cu pas, o să vedem ce facem apoi (...). Ceea ce facem noi în momentul de faţă cu aceste proiecte aflate în derulare, e un lucru complet făcut într-o conjunctură favorabilă. Am moştenit la propriu nişte proiecte bune de dinainte, am nişte proiecte mari a căror licitaţii s-au terminat în februarie-martie şi, deci, lucrăm şi pe ele, am mai adus şi eu cu echipa mea nişte proiecte în momentul de faţă, astfel încât totul să iasă bine şi lucrările să fie complexe. Este un merit împărţit al meu şi al fostei echipe, iar acum nu vreau să se creadă că-l apăr pe tatăl meu şi pe fostul viceprimar, domnul Lungan care au fost înainte. De aceea spun să nu se plece pe ură şi să se spună că tot ce a fost a fost rău. Nu, trebuie ales ce a fost bun şi să eliminăm pe cele mai puţin bune, astfel încât să mergem înainte (...)”
 
De-acum va plăti cu aceeaşi monedă răutatea unora
Vorbind de perioada scursă din iunie şi până la această dată, de când nu mai e deputat, ci primar, Cristian Resmeriţă a subliniat următoarele: „Sunt multe lucruri negative care s-au întâmplat la nivel de Bucureşti de când Cristian Resmeriţă nu mai este deputat. V-am spus atunci că am văzut cum este cu mine deputat, dar să vedem şi cum este şi fără mine deputat. Am făcut o lege prin care se recalculează pensiile de la 30 la 20 de ani. Văd că durează softul mai mult decât ne-a luat nouă să facem legea. Şi aici n-o să mai discut atât de mult, dar vreau să vă spun că nu e bună disputa asta politicianistă pe pensiile oamenilor. S-a dat o lege, trebuie să se aplice şi vedem noi după aceea! E ca la un copil treaba asta... Se naşte, şi în momentul în care creşte şi merge la şcoală are o sută de tătici şi o sută de mămici. Nu are rost să discutăm atâta, cine a făcut, cine n-a făcut... Oamenii trebuie să-şi primească drepturile, este foarte important. Vedeţi, de asemenea, că de când am plecat din Parlament alte două mine sunt trecute pe închidere. De cine? De nişte oameni care vor acum să candideze pentru nişte poziţii de la alte partide. Trebuie spus şi nu ţinut ascuns, fără supărare, aceste lucruri. Cum cineva poate să spună de Cristi Resmeriţă nu ştiu ce, atunci şi eu voi spune de-acum de ei. Voi spune: cei de-acolo au făcut aşa, cei de dincolo au făcut asta. Voi spune dacă cei de la alte partide fac bine, voi spune dacă fac rău. Voi spune cum au votat cei de la PNL Lupeni în consiliu, să ştie oamenii: nu au votat să se organizeze zilele oraşului, nu au votat pentru reabilitarea oraşului, au votat împotriva ghirlandelor ălora. O să spun şi eu şi dacă cei de la PNL, PMP sau UDMR vin cu lucruri bune, fiindcă cred că ştiţi că întotdeauna eu am fost sincer şi am spus adevărul (...) 
 
Cât mai mulţi parlamentari PSD
„În momentul de faţă, singurul gând pe care-l am este ca PSD Hunedoara să obţină un număr mare de parlamentari. Eu am încredere în colegi, pentru că-i cunosc şi ştiu că vom putea face treabă în Parlament. Nu vom putea muta munţii. Eu am fost de două ori în Parlament şi ştiu ce înseamnă Bucureşti, dar nişte chestiuni de bun simţ pentru cetăţeni le putem face. Mi-ar plăcea să fie toate partidele la o masă şi să elimine cele 102 taxe. Taxe care nu afectează bugetul naţional decât în proporţie de 0,01%. Dar oamenii nu mai pierd timp. Sub presiunea campaniei electorale votează toate partidele această lege, după care domnul Cioloş atacă la Curtea Constituţională legea. Sunt lucruri bune care se fac şi nu trebuie spus, dacă e un lucru bun, că se face pentru campania electorală. La fel, că sar de la una la alta, a fost şi în Consiliul Local Lupeni, cu pusul ghirlandelor de sărbători. Este un  cost într-adevăr, dar este un cost echivalent cu ceea ce au plătit alte administraţii pentru a închiria acele ghirlande pentru o lună de zile! Nu discut decizia acelor administraţii, fiecare are nişte planuri făcute, dar nu e mai bine aşa? Şi uite ce vă spun, eu nu mai vreau ca cei din Lupeni, cu toată prietenia faţă de domnul primar şi colegul Buhăescu, să meargă de Crăciun să facă poze la Uricani! Vreau să facă poze la mine la Lupeni, pentru că stau în Lupeni (...)”, a continuat expunerea candidatul PSD Hunedoara la funcţia de senator al României de pe prima poziţie.
 
Chestiunea ANI
Un subiect sensibil al conferinţei de presă a fost legat de ANI. Marius Mitrache l-a întrebat pe Cristian Resmeriţă dacă e clarificată această problemă sau nu?
„Indiferent ce se întâmplă, problema cu care sunt ancorat eu de ANI nu duce la pierderea mandatului! Acum este normal că în momentul în care se apropie campania electorală, când unii din alte partide n-au nimic a spune - vedeţi eu vă zic de proiecte, de drumuri, de spital -, trebuie să spună şi ei ceva. Este absolut normal. Eu am participat până acum la trei campanii, din 2008, 2012 şi 2016, dar nu o să atac primul pe nimeni, niciodată, pentru că nu este stilul meu. Eu o să vin şi o să vă spun ce trebuie să fac sau ce am făcut, o să răspund dacă consider că este cazul la anumite acuzaţii, dar nimic mai mult. Legat de ANI, nu este o problemă pentru mine în momentul de faţă. Dacă era o problemă, eu nu mai eram în momentul de faţă în viaţa politică. Dar să ştiţi că ipocrizia unora este foarte mare. Uitaţi-vă nu mai departe decât la unii colegi de-ai mei care spun că Nistor şi Resmeriţă trebuie să demisioneze. Cum e, de exemplu, colegul meu şi prieten, Hary. Păi, eu îmi aduc aminte că el a candidat la consiliul judeţean, în vară, din poziţia de senator. Îşi aduce aminte cineva să se fi suspendat atunci din funcţia de senator pe o perioadă de 30 de zile, din momentul în care a candidat pentru funcţia de preşedinte al consiliului judeţean? Eu zic că sunt nişte subiecte de campanie falsă şi eu cred că cel mai important este să venim cu nişte proiecte clare pentru oameni (...)”. Trebuie să recunoaştem că primarul Resmeriţă a punctat cum trebuie ipocrizia greţoasă a lui Vochiţoiu. (Care normal ar fi nu să atace familia Resmeriţă, ci să-i pupe dreapta acesteia, căci datorită sprijinului ei Vochiţoiu a ajuns în 2012 senator şi, în această calitate, a putut-o s-o ardă prin atâtea ţări străine în sejururi politice – N.R.)

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter