30.10.2016,  18:15:56 | 0 comentarii | 2302 vizualizari
Primarul Cristian Resmeriţă: „Până în data de 23 decembrie vreau ca 50% din infrastructura din Lupeni să fie reabilitată”!
de Corneliu BRAN
Două proiecte complexe la infrastructura rutieră în curs de finalizare
La ultima conferinţă de presă, desfăşurată la Petroşani la finalul săptămânii trecute, Cristian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni, a menţionat că cele două mari proiecte legate de infrastructura rutieră, pe care le-a propus lupenenilor, sunt în curs de finalizare, la nici trei luni de zile de la data demarării lor: „Sunt multe proiecte pe care le-am început. În cursul săptămânii viitoare (nota red. - săptămâna aceasta) finalizăm două dintre proiectele cele mai ambiţioase pe care le-am demarat: reabilitarea în întregime a infrastructurii ruriere a Cartierului Bărbăteni – aici avem inclusiv marcajele şi semnele de circulaţie şi reabilitarea completă a bulevardului de pe DN 66A. Termenele de execuţie au fost undeva în jurul a trei luni de zile. Eu zic că sunt nişte termene ambiţioase, care nu au mai fost stabilite în lucrările de acest gen din Valea Jiului, anume, să se facă nişte lucrări atât de ample într-o perioadă aşa scurtă de timp. În momentul în care vom tăia panglica la aceste două lucrări, vorbesc în mod oficial şi simbolic, vă vom invita şi pe dumneavoastră, cei din mass-media, să vedeţi ceea ce s-a întâmplat acolo dacă până acum n-aţi avut ocazia”.
 
Alte lucrări importante
Totodată, primarul a vorbit şi de alte câteva proiecte aflate în derulare, importante, ţinând cont că sunt zone care de peste 20 de ani aşteaptă acest lucru.
„Vreau să anunţ populaţia din municipiul Lupeni că vreau să mă ţin de cuvânt. Până în data de 23 decembrie vreau ca 50% din infrastructura din localitate să fie reabilitată, asta dacă ne lasă şi vremea. Lucrăm în momentul de faţă în Cartierul Viitorului, zona de centru a oraşului, de la BCR – Nivelt şi până la piaţă în jos – Braia şi de asemenea în tot Cartierul Bucura de pe strada Parângului, de la blocul 200 şi blocul D1 de la intersecţia cu centura localităţii şi până la G4 în capătul cartierului”, a mai spus edilul. 
 
Apel către locatari
Primarul a lansat un apel către cetăţeni prin intermediul mass-media locale: „Mai vreau să anunţ pe această cale cetăţenii localităţii noastre că-i rog să fie alături de mine. Sunt proiecte mari, ambiţioase, sunt proiecte care se derulează în prag de iarnă şi există posibilitatea de a nu finaliza aceste proiecte în întregime din cauza vremii. Îi rog pe toţi lupenenii să fie alături de noi pentru că doar împreună cu dumnealor putem să dăm un ritm mult mai alert lucrărilor, în sensul că pentru a moderniza sunt de făcut şi multe lucrări auxiliare: trebuie demontat gardul viu – altfel nu putem pune bordură, trebuie făcută curăţenie, alte lucrări tehnice. Cu o mână de oameni din primărie nu putem face totul. De aceea solicit sprijin cetăţenilor din municipiul nostru, să vină alături de noi în cartierele în care locuiesc şi se află în curs lucrări, mai exact la scările de blocuri să-şi facă anumite lucrări edilitar-gospodăreşti. Ceea ce ar însemna că apoi noi putem veni cu lucrarea de-a gata şi până în 23 decembrie să reabilităm Bucura-Parângului şi o parte din Cartierul Viitorului. De asemenea, doresc ca toate trotuarele de pe bulevard să fie reabilitate”.  
 
Apel către şoferi
Primarul Cristian Resmeriţă a făcut un apel şi către posesorii de autoturisme: „Încă o dată mă văd nevoit să dau un exemplu negativ şi să revin cu acest subiect: astăzi am avut lucrări pe bulevard, în zona blocurilor D1, D2 şi D3, iar acolo, patru maşini parcate în zona respectivă n-au fost mutate de cetăţenii care le aveau în proprietate! N-au vrut nicicum să şi le mute până nu s-a dus poliţia, iar în tot acest timp noi nu puteam înainta cu lucrarea de montat bordura rutieră. Rog cetăţenii să înţeleagă acest lucru şi le spun că avem în continuare foarte multe lucrări îndrăzneţe de făcut, dar pentru asta aşteptăm şi sprijinul dumnealor. Cred că e îndrăzneţ să te apuci în jurul datei de 1 noiembrie de cartiere întregi să le reabilitezi, dar eu vreau să mă ţin de cuvânt şi să facem ce le-am promis”.
 
Lupeneni, fiţi alături de primarul vostru!
La finalul subiectului legat de proiectele aflate în derulare la lucrările edilitare, primarul din Lupeni ne-a mărturisit aproape eminescian că „mai are un singur dor”, un „dor” pe care poate niciun primar din Valea Jiului nu l-a spus de 26 de ani, cel puţin din punctul său de vedere.
„Mai am o rugăminte către cetăţenii din municipiul Lupeni. Mereu oamenii cer ca primarul să fie alături de ei. Şi este normal, peste tot, în toate oraşele, cetăţenii doresc ca primarii să fie alături de ei. Eu, primarul Cristian Resmeriţă, doresc şi eu ceva: şi cetăţenii să fie alături de primarul lor! Deci, ceea ce ofer eu, doresc să mi se ofere şi mie, doresc ca aşa cum eu sunt alături de dumnealor să se întâmple şi invers. Doresc să simt că cetăţenii sprijină munca pe care eu şi echipa noastră din primărie o facem. Spun treaba aceasta pentru că numai împreună putem să finalizăm ce ne-am propus. Niciun primar n-a spus treaba aceasta în 26 de ani: îmi doresc să simt sprijinul populaţiei alături de primar! Nu sunt alegeri de primar să spun treaba aceasta, nu sunt alte lucruri. Pur şi simplu, îmi doresc să simt sprijinul populaţiei”, i-a rugat pe cetăţenii din municipiul Lupeni primarul lor.
 
P.S. După cum era de aşteptat: Dr. Doru Neamţu, directorul Spitalului Municipal Lupeni, şi-a prezentat vineri demisia primarului Cristian Resmeriţă.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter