01.11.2016,  10:13:15 | 0 comentarii | 1329 vizualizari
Lupeni / Noile ornamente festive
de Alina PIPAN
S-a făcut multă vâlvă asupra subiectului împodobirii festive a Lupeniului, în perioada sărbătorilor de iarnă.
 
Unii consilieri locali s-au opus, uzând de un populism greţos, acestei cheltuieli, prezentând varianta cheltuirii banilor pentru mobilierul locurilor de joacă. Experienţa ne arată că, de fapt, cetăţeanul vrea şi una şi alta, şi judecă mai ales prin prisma experienţei momentului prezent. Aşadar, un Lupeni mai luminos şi mândru de sărbători cu siguranţă va bucura majoritatea cetăţenilor, care de ani de zile îşi văd oraşul trist şi gol de Crăciun. 
Prin urmare, primăria va achiziţiona 64 de ghirlande alb-rece, a câte 57 lei bucata, o figurină de 2 metri care îl întruchipează pe „Îngerul Gabriel” (credem că mai potrivit are fi fost la Lupeni „Îngerul Mihail” – n.r.), care va costa 4.960 lei, o sanie cu ren care-l poartă pe Moş Crăciun, lungă de 5 metri, şi înaltă de 2,5 metri, pentru preţul de 21.288 lei, 510 şiruri extensibile, un banner cu mesaj format din 42 de LED-uri, un şir luminos de 20 de metri pentru preţul de 192 lei, 31 de şiruri luminoase pentru pomul de Crăciun, alte 220 de ghirlande extensibile, şiruri luminoase galbene, albastre şi roşii de câte 20 de metri lungime, alte două bannere cu câte 5 şi 7 LED-uri, 20 de tuburi luminate cu LED, o sferă în elipsă de un metru înălţime, care a costat 1530 lei, 8 stele a câte 122 de LED-uri, care câte 2 metri în înălţime, fiecare cu preţul de puţin peste 1.000 de lei, cu greutatea de 14 kilograme fiecare. Mai sunt pe listă 35 de traversări cu LED, un pom de Crăciun luminos, cu înălţimea de 7 metri, care cântăreşte 270 de kilograme, şi are un diametru de 3,5 metri. Acesta va costa 22.900 lei, 960 de metri de tub luminos cu leduri şi o altă arcadă luminoasă de 2,5 metri. 
Bineînţeles achiziţia include şi costurile instalării acestora, care nu sunt de neglijat. 
S-au cheltuit bani şi pentru materiale auxiliare instalaţiilor de iluminat, racordările la reţeaua de iluminat public. Cel mai probabil 1 Decembrie va fi şi ziua în care Lupeniul se va umple de lumină şi de culoare. Totul este ca aceste ornamente să fie amplasate corect şi cu cap, pentru a fi vizibile, având în vedere că Lupeniul este un oraş lung, iar fiecare zonă trebuie personalizată, în aşa fel încât, când treci prin oraş să treci ca printr-un tunel magic. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter