01.11.2016,  19:26:37 | 0 comentarii | 2058 vizualizari
Eleonora-Carmen Hărău, candidat PNL pentru Senatul României: “Am investit, personal şi profesional, totul pentru Hunedoara, oraşul în care m-am născut...”
de Ziarul Vaii Jiului
Spune că iubeşte municipiul Hunedoara, în care s-a născut şi şi-a desfăşurat activitatea, şi ţine cu judeţul nostru. Dar a şi dovedit acest lucru prin fapte, nu prin vorbe. Nu este un secret faptul că parlamentarul Eleonora-Carmen Hărău, acum candidat PNL pentru Senatul României, provine din mediul de afaceri. Un mediu care i-a dat şansa să contribuie, clipă de clipă, la progresul zonei în care trăieşte.
Istoria grupului de firme deţinut de către familia Hărău porneşte din anul 1990 şi ce bucurie mai mare pentru exista pentru parlamentarul hunedorean decât aceea de a spune că, la firmele familiei sale, activează – printre sutele de angajaţi – oameni cu care a început colaborarea în urmă cu peste 20 de ani.
 
Totul pentru Hunedoara
“Am investit, personal şi profesional, totul pentru Hunedoara, oraşul în care m-am născut...”, ne spune Eleonora-Carmen Hărău.  An de an, profitul firmelor familiei sale a fost reinvestit în judeţul Hunedoara, fiind menţinute şi create noi şi noi locuri de muncă. Proserv SA are 297 de angajaţi, Micro Mega HD SA are 45 de angajaţi, Recom Sid SA are 230 de angajaţi, Ameritech SA are 12 angajaţi, H-Medical Clinic SRL are 9 angajaţi... iar lista poate continua. 
Banii câştigaţi de firmele familiei Hărău prin contracte derulate în Spania sau Germania, în Timişoara sau la Reşiţa, au fost reinvestiţi în judeţul Hunedoara. Totul, ca o recunoaştere pentru comunitatea locală, s-a reîntors la Hunedoara. De aceea, Hărău nu are nici vile pe Costa de Azur, nici cabane la Poiana Braşov. Familia sa reinvesteşte în oraş, creează o emulaţie în jurul Castelului Corvinilor şi promovează, clipă de clipă, municipiul Hunedoara şi judeţul Hunedoara.
Nu-i puţin lucru, după cum spuneam, nici să îţi reinvesteşti munca de o viaţă în judeţul Hunedoara, nici să ai alături angajaţi de peste 20 de ani. Este, dacă vreţi, dovada palpabilă a faptului că, secundă de secundă, Eleonora-Carmen Hărău a lucrat şi lucrează pentru ca Hunedoara să meargă mai departe.
 
O şansă prin turism
În desele sale intervenţii publice, Carmen Hărău, cel mai activ parlamentar hunedorean, a subliniat faptul că viitorul acestui judeţ se leagă, într-o proporţie covârşitoare, de turism. Tocmai de aceea, încă din 2013, prin întrebări şi interpelări adresate către Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Fondurilor Europene, Carmen Hărău a cerut finanţare pentru reabilitarea Castelului Corvinilor, subliniind importanţa şi oportunitatea proiectului. O oportunitate dovedită pe deplin prin creşterea, an de an, a numărului de turişti sosiţi la Hunedoara pentru a vizita atât castelul cât şi zecile de obiective turistice excepţionale apropiate, adevărata bogăţie a judeţului nostru.
 
Iniţiative legislative recente pentru hunedoreni
Parlamentarul Eleonora-Carmen Hărău şi-a legat numele de 130 de iniţiative legislative în mandatul 2012 – 2016. Trei dintre acestea, recent depuse, vor rezolva însă o serie de inechităţi sociale existente la nivelul judeţului Hunedoara. 
Astfel, printr-un proiect pentru modificarea şi completarea legii pensiilor, Hărău doreşte ca persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zone afectate de poluare (extracţia, prepararea şi arderea cărbunelui, extracţia şi prelucrarea minereurilor neferoase), adică în zone precum Hunedoara, Călan şi Valea Jiului, dar şi pe o rază de 8 kilometri în jurul acestor localităţi, să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 (doi) ani.
De asemenea, o altă iniţiativă a parlamentarului Hărău prevede ca persoanele care au lucrat în grupa I de muncă sau în condiţii speciale, dar ale căror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislaţiei valabile înainte de 1 ianuarie 2011, să beneficieze de recalcularea punctajului mediu anual pe baza stagiului complet de cotizare de 20 de ani.
Recent, Eleonora-Carmen Hărău a redactat şi depus o iniţiativă legislativă care, pentru persoanele disponibilizate de la CEH SA şi SNÎMVJ SA, asigură venituri lunare de completare până la 31 decembrie 2018, perioada în care urmează a fi asigurate aceste venituri de completare constituind stagiu de cotizare realizat în condiţii speciale de muncă.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter