02.11.2016,  18:32:59 | 0 comentarii | 445 vizualizari
La cursurile de master ale U.P. / „Maşini şi utilaje miniere” - în limba engleză
de Corneliu BRAN
Rectorul Universităţii Petroşani, Radu Sorin, ne-a dezvăluit miercuri că la Bucureşti a discutat şi probleme legate de alocarea de fonduri guvernamentale pentru anumite proiecte ce ţin de dezvoltarea infrastructurii, dar şi de posibilitatea accesării unor fonduri europene în acest sens pe anumite proiecte importante.
 
Momentan, totul este la faza de discuţii. Rămâne ca după funcţionarea Unităţii Administrativ Teritoriale de la Universitatea din Petroşani să se stabilească şi ce proiecte vor fi propuse şi scrise.
Pe de altă parte, în vederea acreditării de anul viitor şi a atragerii de studenţi, inclusiv străini, conducerea Universităţii din Petroşani doreşte ca în următorul an şcolar să mai vină în întâmpinare cu două noi specializări pentru cei care se înscriu la master.
„Dorim să atragem nişte fonduri guvernamentale şi pe proiecte europene, în aşa fel încât să dezvoltăm infrastructura universităţii, dar şi să creăm specializări noi, care să fie atractive pentru oferta de pe piaţa forţei de muncă şi să ne pregătim în vederea acreditării de anul viitor pentru şcolile doctorale şi a domeniilor de master. Şi aici venim deocamdată cu două propuneri noi de master, Maşini şi utilaje miniere în limba engleză şi Ingineria Transportului şi a Traficului, domenii foarte căutate pe piaţa forţei de muncă. Cel în limba engleză vine în ideea de a atrage studenţi străini care să vină să studieze la Universitatea din Petroşani. Toate acestea au nevoie şi de cadre tinere şi de specializarea cadrelor didactice existente, cele tinere fiind selectate de noi de regulă dintre cei mai buni absolvenţi ai noştri. Totul este să avem studenţi, că problema cadrelor didactice la aceste mastere o vom rezolva”, a declarat rectorul Radu Sorin pentru ZVJ.

Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 10 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter