03.11.2016,  18:59:18 | 1 comentariu | 2514 vizualizari GALERIE:     FOTO    
În timp ce mai toţi politicienii dau din gură ca o moară stricată, / Pesediştii Laurenţiu Nistor şi Cristian Resmeriţă au trecut la fapte şi au adus investitori italieni serioşi în Lupeni
de Ziarul Vaii Jiului
În cursul zilei de joi, 3 noiembrie, însoţiţi de foşti colegi parlamentari ai primarului Cristian Resmeriţă, o delegaţie de investitori italieni a vizitat municipiul Lupeni. Aceştia doresc să facă o serie de investiţii în domeniul industriei şi în domeniul medical.
 
Îngrăşăminte ecologice din cărbune
La ora 10, sediul Primăriei Lupeni a fost gazda întâlnirii între o delegaţie a administraţiei locale condusă de primarul Cristian Resmeriţă, Laurenţiu Nistor - preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, şi o delegaţie italiană formată din domnii profesori cercetători: Alessandro Bertolissi, Bruno Fornaro, Dominic Terenzio, însoţită de prorectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti, Florin Stănică, şi deputatul PSD Cătălin Rădulescu.
Firma italiană doreşte să deruleze o serie de investiţii importante pe teritoriul municipiului Lupeni. Despre ce este vorba am aflat chiar de la prof. Alessandro Bertolissi: „Dorim să derulăm o serie de investiţii în municipiul Lupeni, întrucât aici am găsit condiţii deosebite, un primar tânăr, cu viziune şi o largă deschidere şi o zonă cu condiţii apropiate de ţara de origine. Primarul Cristian Resmeriţă a reuşit să ne convingă de necesitatea şi importanţa realizării acestor investiţii aici la Lupeni. Am venit la Lupeni cu proiecte de afaceri cu implicaţii la nivel local, naţional, dar şi internaţional, pe care dorim să le implementăm. Venim cu un proiect prin care dorim să producem îngrăşăminte ecologice care folosesc ca materie primă cărbunele, in special lignitul. Dorim să precizăm că nu vom folosi produşi chimici. Există numeroase cerinţe la nivel mondial pentru producerea acestor îngrăşăminte bazate pe folosirea unor substanţe fertilizante. Aceste îngrăşăminte vor fi folosite şi pentru terenurile din România. Îngrăşămintele vor fi folosite atât în agricultură, dar şi pentru medicina umană. Proiectul este unul foarte ambiţios şi va fi una din primele investiţii de acest fel în Europa. Ne dorim foarte mult ca acest proiect să reuşească”.   
 
Centru de recuperare medicală
Un alt proiect vizează crearea unui  centru de recuperare medicală modern în colaborare cu Spitalul Municipal Lupeni, care va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie şi care va folosi tehnici medicale deosebite pentru recuperarea capacităţii de muncă.
Amănunte despre acest proiect în slujba oamenilor am aflat de la primarul Cristian Resmeriţă: „Mă bucur foarte mult că alături de noi este preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, dl. Laurenţiu Nistor, care ne-a sprijinit tot timpul în proiectele noastre. Doresc să mulţumesc pentru prezenţă şi sprijin şi colegului nostru deputatul Cătălin Rădulescu. În momentul de faţă, municipiul Lupeni dispune, la intrare, de o suprafaţă de peste 25 ha, pe care o putem pune la dispoziţia investitorului. Facem demersuri pentru identificarea şi a altor suprafeţe pentru a putea face faţă solicitării acestuia. De asemenea, pentru aceste terenuri, vom pune la dispoziţie tot ceea ce înseamnă utilităţi: curent, gaz, apă, căi de acces. Vom crea toate condiţiile pentru ca aceste investiţii să se deruleze la Lupeni. De asemenea, suntem deschişi pentru a realiza o colaborare cu investitorii italieni în ceea ce priveşte realizarea unui centru  de recuperare medicală în colaborare cu Spitalul Municipal Lupeni.
Având în vedere că mâine are loc vizita primului ministru al României în Valea Jiului, vom cere sprijin şi guvernului pentru atragerea unui număr cât mai mare de investitori în zonă. Crearea de noi locuri de muncă reprezintă o cerinţă imperativă pentru localitatea noastră, într-o perioadă în care se vorbeşte doar de restrângeri de activităţi şi reducerea locurilor de muncă”.
 
Pe teren
În urma discuţiilor care au avut loc la sediul Primăriei Lupeni, delegaţia italiană a vizitat amplasamentele unde vor putea fi derulate investiţiile şi apoi au părăsit municipiul Lupeni, îndreptându-se la Universitatea Petroşani.   
Astfel, prin atragerea investitorilor de calibru la Lupeni, primarul Cristian Resmeriţă nu va fi luat prin surprindere de efectele negative generate de închiderea minei Lupeni. 
„Am promisiunea din partea investitorilor italieni că în cel mai scurt timp vor trimite o scrisoare de intenţie în vederea asocierii pentru crearea de noi locuri de muncă. Terenul dispune de toată infrastructura necesară”, a mai spus Cristian Resmeriţă, primarul Lupeniului.
Sonia LIBERESCU


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 Eugen ZT03.11.2016,  21:12:29
"În timp ce mai toţi politicienii dau din gură ca o moară stricată"...pai deocamdata si asta e gargara,au venit multi investitori si cum au venit asa au plecat,mai ales in campanie electorala,veniti sa spuneti asta cand deschid fabrica nu acum cand totul este la stadiul de vorbe.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter