03.11.2016,  19:39:33 | 2 comentarii | 3292 vizualizari
Comunicat de presă / “Prim-ministrul, Dacian Cioloș, ajută Valea Jiului și judeţul Hunedoara”
de Ziarul Vaii Jiului
PNL Hunedoara apreciază aprobarea cu prioritate de către Guvernul României, condus de dl Prim- Ministru Dacian Cioloș a unui memorandum prin care, din nou, ajută Valea Jiului și Județul Hunedoara.
Având în vedere problemele cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara, pe fondul unei reduceri constante a necesarului de energie electrică produs pe bază de cărbune, sprijinul Guvernului României era vital și vine la momentul oportun.
Întreruperea activității CEH, cel mai mare agent economic din Valea Jiului și din județul Hunedoara poate avea ca efect creșterea semnificativă a ratei șomajului  în Valea Jiului precum și reducerea veniturilor din impozitele și taxele locale pe care le datorează societatea bugetelor locale, cu impact asupra nivelului de trai în această zonă.
Astfel, Guvernul României  prin Memorandumul aprobat, asigură următoarele :
- continuarea activității CEH, cel mai mare agent economic din județul Hunedoara va avea  ca efect menținerea locurilor de muncă în zonă, plata contribuțiilor la bugetele locale și menținerea unui  nivel de trai corespunzător în această zonă, cu atât mai mult cu cât este singurul agent economic care furnizează agent termic în municipiul Petroșani și în municipiul Deva din județul Hunedoara.
- continuitatea furnizării agentului termic în municipiul Petroșani  și în municipiul Deva și pentru următorii ani.
- măsuri de protecție socială a minerilor disponibilizați de la CEH similare minerilor disponibilizați de la SNÎMVJ.
- funcționarea Grupului 3 de la sucursala Electrocentrale  Deva și a grupului 4 de la sucursala  Electrocentrale Paroșeni , cel puțin până în anul 2024
- realizarea proiectelor social edilitare aflate în curs de implementare la nivel local, în orașele Petrila și Uricani.
PNL Hunedoara consideră că aceste eforturi ale Guvernului României conjugat cu înființarea unei „ Zone Pilot de intervenție” în Valea Jiului pentru încurajarea implementării de proiecte cu finanțare europeană și guvernamentală vin în ajutorul cetățenilor Văii Jiului și a județului nostru.
Preşedinte PNL Hunedoara,
Florin Roman

Comentarii articol (2 )

#1 Mihai03.11.2016,  23:23:14
Stim ca Memorandurile nu se respecta . Valea jiului a mai avut guvernator fara vriun rezultat . Guvernul Ciolos (PNL) este la guvernare de un an si saracia sa adancit in valea jiului , zona fara suprafete arabile . Guvernul Ciolos (PNL) nu vrea sa acorde bani pentru finalizarea investitiei de 4% cat a mai ramas pentru Termocentrala Paroseni , Minerit , Gara Petrosani , Sala Polivalenta Petrosani , Domeniul Schiabil Parang , Drumurile spre Voineasa si spre Herculane , ... Acum in prag de alegeri se fac ca lucreaza (doar pe hrtie) .
#2 minerache06.11.2016,  08:59:34
Just, Mihai! Asa este.Totul e spoiala, campanie electorala , fraierii trebuiesc amagiti. Pana acum l-a durut in cot pe Ciolos de Valea Jiului.Acum l-au trimis liberalii la noi sa ne minta frumos, doar doar recolteaza ceva voturi pt. PNL... Melczer, Nica - specialisti in minerit? Sa fim seriosi...Se va alege praful si pulberea de tot ce a mai ramas din valea asta....


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter