06.11.2016,  20:48:50 | 0 comentarii | 621 vizualizari
Clubul Copiilor şi Elevilor Vulcan / Două proiecte noi
de Corneliu BRAN
În acest an şcolar 2016-2017, conducerea Clubului Copiilor şi Elevilor Vulcan, sub coordonarea directorului Cosmin Kiss, pregăteşte două concursuri inedite. 
 
„Olimpiada Cunoaşterii”
De la directorul Kiss am aflat mai multe amănunte despre aceste proiecte: „Este prima dată când dorim să organizăm o astfel de olimpiadă pentru copiii cu cerinţe educative speciale, deoarece am considerat că există un mic vid legat de concursurile de profil. Olimpiada Cunoaşterii pentru copiii speciali îşi propune să verifice, pe lângă cunoştinţele şcolare, diferite abilităţi şi cunoştinţe de cultură generală. Dacă în concursurile lor se urmăresc în general aptitudinile sportive, gândindu-mă aici mai ales la binecunoscutul concurs Special Olympics, acest concurs organizat de noi va urmări abilităţile sau cunoştinţele dobândite în domeniul culturii. Aici mă refer la cele trei secţiuni pe care şi le propune această olimpiadă cu caracter judeţean, în prima fază – urmând ca pe viitor să-i dăm caracter naţional, mai exact Secţiunea de citire-scriere (unde se verifică abilităţile şi cunoştinţele lor la limba şi literatura română), Secţiunea de matematică şi Secţiunea de cunoştiinţe în domeniul ştiinţei şi culturii generale (aici intrând cunoştiinţe de biologie, chimie, fizică, geografie, istorie). Prima ediţie a acestei olimpiade pentru copii speciali va avea loc la Vulcan, fiindcă Clubul Copiilor şi Elevilor Vulcan este mai aproape de Centrul de Plasament pentru Copilul cu Handicap Vulcan şi de Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Rudolf Steiner de la Lupeni, două instituţii pe care dorim să le implicăm activ în acest proiect al nostru. Noi ne-am dori ca să-i avem parteneri dacă se poate şi primăriile şi consiliile locale din Lupeni, Vulcan şi Petroşani, precum şi Consiliul Judeţean Hunedoara şi, nu în ultimul rând, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara, fiindcă ne dorim să iasă o olimpiadă frumoasă, bine organizată, cu multe premii pentru aceşti copii şi tineri care au atâta nevoie de sprijinul nostru al tuturor. Mai trebuie să menţionez faptul că pentru depunerea proiectului am cerut sprijin celor din cadrul Asociaţiei Down Valea Jiului de la Lupeni şi doamnei profesor Ramona Asan de la I.G. Duca Petroşani, cea care se ocupă de participarea tinerilor noştri de la nivel judeţean la Special Olympics”, ne-a declarat Cosmin Kiss legat de acest proiect.
 
„Crăciun în satul românesc”
Cea de-a doua acţiune-concurs şcolară pe care directorul Cosmin Kiss şi o echipă de la Clubul Copiilor şi Elevilor Vulcan, condusă de doamna profesor Alina Modorcea, o pregătesc pentru luna decembrie a acestui an vizează prima ediţie a concursului: „Crăciun în satul românesc”. 
Este un al doilea proiect nou, pe o temă atră­gătoare şi interesantă, de care se ocupă în mod direct de doamna profesor Alina Modorcea de la Cercul de Cultură şi Civilizaţie Românească şi cea care de altfel a venit cu această idee originală punând-o în practică. 
„Concursul va implica în jur de 100 de copii şi cred că va fi un concurs frumos, cu un subiect numai bun pentru luna decembrie, atât de aşteptată în primul rând de toţi copiii, dar şi de noi toţi. Este vorba de un concurs interactiv care va atrage participarea copiilor de la clubul din localitate, dar şi copii de la cluburi din Petroşani, Sibiu, Constanţa şi Alba”, ne-a declarat Cosmin Kiss. 
Competiţia va avea două secţiuni: „Tradiţii şi Obiceiuri de Crăciun” (pentru creaţii literare, fotografii, momente artistice şi dansuri populare) şi „Integrarea în modern a elementelor tradiţionale” (elevii vor prezenta creaţii informatice de tip „PowerPoint” şi oral). Cea de-a doua secţiune va fi, practic, un seminar în toată regula, unde copiii îşi vor prezenta lucrările şi vor fi apoi completaţi cu date şi informaţii legate de tradiţiile şi obiceiurile de Crăciun în satul românesc de către profesorii coordonatori.  „Cred că va fi o acţiune interesantă din care copiii vor avea ce învăţa şi vor rămâne cu multe informaţii de cultură generală ce ţin de tradiţiile şi obiceiurile strămoşeşti”, a mai adăugat, pentru ZVJ, directorul clubului vulcănean.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter