07.11.2016,  18:52:15 | 0 comentarii | 590 vizualizari
Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani / Continuă patru proiecte
de Corneliu BRAN
De la directorul Cosmin Kiss, care coordonează activitatea clubului copiilor atât la Vulcan, cât şi la Petroşani, am aflat care sunt cele patru proiecte din acest an privind patru concursuri şcolare cu caracter judeţean şi naţional ale Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani. Chiar dacă niciunul din cele patru proiecte nu este nou, toate proiectele arată o anumită continuitate.
 
Tradiţii şi obiceiuri
Proiectul Inter-Cultural Art doreşte să scoată în evidenţă tradiţiile şi obiceiurile româneşti. „Este un concurs la nivel judeţean organizat de Clubul Copiilor şi Elevilor Petroşani, ce se va desfăşura în luna mai a anului viitor, şi care vrea să promoveze obiceiurile străbunilor şi tradiţiile judeţului Hunedoara, atât de frumoase şi de bine păstrate. Este un concurs judeţean ce se va afla la a doua ediţie şi noi sperăm să participe cât mai multe echipe şi cât mai mulţi elevi din judeţul nostru”, ne spune Cosmin Kiss, cel care va coordona acest proiect împreună cu profesorii Teodosie Cuciuc şi Alina Modorcea. 
 
Cupa Parâng la gimnastică aerobic
Cu siguranţă regele proiectelor de la Clubul Copiilor din Petroşani este cel intitulat Cupa „Parâng”. Nimic nou sub soare, din moment ce concursul naţional de gimnastică aerobică a ajuns la ediţia a XI-a. Competiţia se va desfăşura anul viitor, la mijlocul lunii mai.
„Vor veni, ca şi în anii trecuţi, gimnaste din toată ţara, ajungându-se undeva la peste 250 de participanţi! Vor veni sportivi de la cluburile puternice din ţară, din Bucureşti, Arad, Iaşi, Ploieşti, Slatina etc. Concursul este susţinut ca de fiecare dată şi de Primăria municipiului Petroşani, de Consiliul Judeţean Hunedoara şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Copiii şi instructorii sau antrenorii vor fi cazaţi şi la noi, unde putem caza circa 20-25 dintre ei, precum şi la locaţiile de cazare din Parâng şi din Petroşani, locaţii cu care avem o mai lungă colaborare. Le vom asigura celor veniţi din toată ţara o noapte de cazare, o cină şi un mic dejun. Ca şi anul trecut, cei care ne sprijină sperăm că vor avea resursele de a asigura şi câte un supliment de hrană pentru călătoria de întoarcere spre casă”, ne-a spus Kiss.
Coordonatoarea Cercului de Gimnastică Aerobică, Adriana Popa, se va ocupa împreună cu directorul clubului de toate amănuntele legate de această competiţie care a dat atâtea tinere campioane pentru judeţ, Valea Jiului şi Petroşani.
Concursul internaţional „Maraton Radio US” Un alt proiect legat de un concurs cu caracter internaţional este cel intitulat „Maraton Radio US”. Nici acest proiect nu este unul nou. De la director am aflat că el se află anul acesta şcolar la ediţia a VII-a şi face parte din proiectele celor de la Cercul de Electromecanică şi Radio Amator, coordonat de profesorul Imre Kovacs.
„Participarea aici este directă, dar în mediul undelor radio. Practic, la noi, cei care organizăm acest concurs internaţional, va fi un centru de comandă. Participă concurenţi din toată lumea, bineînţeles şi elevi de-ai noştri, iar acest concurs are deja o tradiţie şi este foarte apreciat de cunoscători. Concursul se va desfăşura spre finalul anului şcolar, probabil la începutul lunii iunie”, ne-a mai informat Kiss.
 
„Actorul din mine”
În fine, ultimul proiect de mai mare anvergură ce se va derula sub emblema Clubului Copiilor şi Elevilor Petroşani prezentat azi de noi, dar nu cel de pe urmă, este Concursul de Teatru „Actorul din mine”, organizat în parteneriat cu Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu, cu sprijinul primăriei din Petroşani şi a consiliului judeţean. Ca şi celelalte, nici acesta nu aduce nimic nou.
„De circa patru ani de zile avem o colaborare foarte bună cu Teatrul I.D. Sîrbu şi cu domnişoara director Nicoleta Bolcă. La Cercul de Metaloplastie, unde profesor coordonator este doamna Mihaela Cioc, există şi două trupe de teatru, care, ocazional, sau la acest concurs pun în scenă câte o piesă susţinută de aceşti copii talentaţi ai noştri, sprijiniţi întotdeauna şi de actorii de la teatru. Acest concurs a ajuns la ediţia a III-a, se va desfăşura în jurul datei de 1 Iunie la Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroşani, iar la anul va avea caracter naţional. La concurs vor participa, pe lângă trupele noastre de teatru, coordonate de doamna Cioc, trupe de teatru din ţară formate din copii şi tineri. Cei de la teatru ne ajută an de an foarte mult. Este un parteneriat benefic deoarece pe lângă organizarea concursului în sine, ei ne ajută şi cu spaţiul, vorbesc de sala şi scena de teatru, dar şi cu punerea în scenă a pieselor, cu decorurile şi toate celelalte legate de reprezentaţii. Le mulţumim şi pe această cale celor din conducerea teatrului dar şi actorilor, care o ajută pe doamna profesoară foarte mult! Din câte ştiu deja doamna profesoară şi elevii au început să se pregătească de acest concurs. Să sperăm că premiile obţinute vor fi pe măsura muncii acestor tineri foarte talentaţi în ale teatrului”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 6  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *

* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter