13.11.2016,  20:47:13 | 0 comentarii | 6092 vizualizari
La Vulcan se vorbeşte / Despre ceea ce i-ar fi pus capac ascensiunii lui Ile spre vârfurile politicului
de Gheorghe OLTEANU
O spun ca unul care cunoaşte bine fenomenul. Au apus vremurile acelea în care campania electorală era simţită pe pielea lor, ca să mă exprim eufemistic, de către mai toţi locuitorii municipiului de la poalele munţilor Vâlcan. De la mic la mare. Asta, fiindcă, pentru fiecare dintre posibilii votanţi, candidaţii la funcţiile de primar şi consilier local, iar acum la cele de senator şi deputat, aveau ceva şi în afara unui contact vizual direct şi a unei vorbe bune. 
 
Acum, cu 
parlamentarele, chestiunea stă cu totul altfel. Nu că doamnelor şi domnilor candidaţi nu le-ar fi plăcut să fie atenţi cu alegătorii, astfel încât aceştia din urmă să-şi amintească în mod plăcut de cadourile primite, ci pentru că legea e mult mai aspră în a-i pedepsi pe cei care vin cu pomeni electorale. Excepţie făcând, desigur, actualul Parlament care, s-a văzut, se crede mai presus de lege. Iar ca să nu rămână chiar cu nimic, omul zice bogdaproste şi pentru carneţelul şi pixul inscripţionate cu poza şi numele ăluia care se şi vede în forumul decizional al ţărişoarei ăsteia.
 
La Vulcan, aşadar, primii
care au ieşit pe scenă, la propriu, ca să-şi prezinte candidaţii pentru alegerile naţionale din decembrie, au fost liberalii. Asta s-a întâmplat miercurea trecută, când  PNL Vulcan a umplut cu membri de partid şi simpatizanţi sala mare a Clubului IMAX. A fost o întâlnire fără ifose, în care, prin vorbele rostite, Adrian David, viitor senator PNL, daţi-mi voie să anticipez, a dat dovadă de o sinceritate şi de o modestie care m-au uimit. Pe stradă, activi din prima zi au fost PMP-iştii doamnei Angela Stoica. Cei din Mişcarea Populară au ieşit, cum mi s-a spus, ca să-i facă propagandă lui Haralambie Vochiţoiu. Exact, personajul cu acelaşi nume căruia, dacă acum patru ani, îi preziceai c-o să-i facă sluj lui Băse, se dezicea de campania electorală adâncă făcută pentru el, contra lui Cosmin Vasile Nicula, în „Ziarul Văii Jiului” şi „Unda de şoc”. Ce mi-a plăcut este că, pe pagina lui de FB, Hari îi lăuda pe PMP-ştii vulcăneni pentru hărnicia lor. Mă mândresc cu voi, ar fi scris el, lucru care este posibil să le fi dat gata îndeosebi pe doamnele din organizaţie.  În altă ordine de idei, nu am auzit ca pemepiştii din Vulcan să fi pomenit numele Bebe Nica. Dar nici nu i-am întrebat de ce. Şi cred că bine am făcut.
 
Deocamdată, pesediştii lui Ile nu
au pornit defilările. Joi, ei li s-au alăturat celorlalţi colegi de partid din Vale, ca să meargă la Deva. Unde s-au înghesuit, ca să facă foto­grafii cu Victor Ponta. Despre care ar exista bănuiala că, peste ani şi ani, vor avea valoare timbrului cu bour pe el, din moment ar putea fi cam ultimele făcute în această parte a ţării. În situaţia nu prea delicată în care se află Ponta, nu ştiu dacă ideea de a se trage în poză cu candidatul de Gorj şi, apoi, de a le împrăştia pe net a fost una dintre cele mai bine gândite. Asta, pentru că, nu e greu de constatat, s-au produs mutaţii profunde în masa electorală vulcăneană a acestui partid. În sensul că, deşi se încearcă prelucrarea chipului lui Ponta, oamenii nu mai au vedenii şi nu zăresc un erou naţional în acest politician cam înfumurat şi urmărit penal. Dar, în fine, or mai fi şi din aceia care cred în Dragnea şi în basmele lui. 
 
Se vorbea în Vulcan,
cu mult înainte să înceapă campania, că lui Gheorghe Ile nu i-ar fi căzut prea bine că a fost uitat să fie nomi­nalizat ca şi candidat la funcţia de senator. Cum el spera şi era sigur că se va întâmpla. Spun unii - şi aceştia nu-s fiştecine – că primarul ar fi înghiţit-o destul de greu pe asta cu vicele lui pus pe lista de la parlamentare. Chiar dacă locul pe care a fost pus acesta nu-l va duce obligatoriu în Camera Deputaţilor. Ca atare, chiar c-aş fi curios să-i văd faţa lui Ile defilând şi făcându-le reclamă viceprimarului şi celorlalţi candidaţi PSD. Nu zic de pesediştii tineri, pentru care Merişanu, fostul lor preşedinte, rămâne un punct de reper în ale politicii. Mă refer la primarul traseist pentru care nu a contat niciodată culoarea politică, ci doar partidul în care să-i meargă mai bine. Or, taman asta pare să-i fi pus capac ascensiunii sale spre vârfurile politicului.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter