14.11.2016,  21:53:14 | 0 comentarii | 3729 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Carmen Hărău, deputat PNL, lansează un apel către viitorii aleşi: „Hărnicia aleşilor este foarte importantă!”
de Ziarul Vaii Jiului
Parlamentul este o instituţie fundamentală a unei democraţii. Din păcate, încrederea românilor în Parlament se situează de mulţi ani la un nivel foarte scăzut. Vinovaţii pentru această situaţie nu sunt alţii decât politicienii, actuali sau foşti parlamentari, care s-au perindat de-a lungul timpului în această instituţie. 
Klaus Iohannis şi Dacian Cioloş sunt două nume care au înţeles că sunt necesare schimbări de atitudine la nivelul Preşedinţiei şi la nivelul Guvernului. Dar asemenea schimbări sunt necesare şi la nivelul Parlamentului. Nu o poate face nimeni în locul nostru, al celor care suntem parlamentari sau care candidăm la alegerile din decembrie!
Din acest motiv mă aflu astăzi în faţa dvs. Românii trebuie să-şi recapete încrederea în parlamentarii lor. Pentru acest lucru, trebuie să demonstrăm că vrem să ajungem în Senat sau Camera Deputaţilor pentru a munci pentru ei, cei al căror vot îl cerem, pentru a le rezolva problemele şi nevoile, nu pentru a fi nişte simpli turişti cu funcţii.
Judeţul Hunedoara are probleme dramatice. Aş spune că aici, la noi acasă, hunedorenii se confruntă cu mult mai multe probleme decât locuitorii altor judeţe. Din acest motiv, parlamentarii din Hunedoara ar trebui să muncească foarte mult pentru a rezolva problemele existente, nu să avem cazuri în care, spre exemplu, în patru ani, un ales să vorbească de la tribuna Parlamentului despre problemele hunedorenilor de doar trei ori. Hărnicia aleşilor este foarte importantă!
Deşi Hunedoara are atât de multe probleme a căror rezolvare nu mai suportă amânare, judeţul nostru se află doar pe locul 22, în clasamentul pe judeţe în funcţie de valoarea Indicelui de Activitate Parlamentară (IAP). Este inadmisibil!
Pentru a nu ne confrunta din nou, pentru următorii patru ani, cu o lipsă a implicării parlamentarilor hunedoreni, fac acum un apel către toţi colegii candidaţi la alegeri, indiferent de culoarea politică să-mi urmez exemplul în următoarea acţiune:
În cazul în care, după un an de activitate parlamentară, un ales al hunedorenilor nu se clasează după criteriul IAP în prima jumătate a clasamentului realizat, să-şi dea demisia şi să plece acasă, făcând loc următorului pe listă. 
Le solicit candidaţilor din Judeţul Hunedoara să semneze urgent acest angajament. Hunedorenii au dreptul să ştie cu ce planuri s-au înscris candidaţii în această cursă. Dacă aceştia vor să ajungă în Parlament cu adevărat pentru a munci, atunci nu vor avea niciun motiv pentru care să nu semneze acest angajament. În schimb, dacă aceştia candidează doar pentru a deveni turişti cu funcţii, pe traseul Hunedoara – Bucureşti, atunci cetăţenii au dreptul să ştie cât mai urgent acest lucru şi să voteze în consecinţă, adică să-i lase acasă acum.
Hunedoara are nevoie de parlamentari activi, profesionişti, gata să lupte pentru judeţul nostru. Cu acest angajament luat de toţi candidaţii, hunedorenii vor putea să scape după doar un an de viitorii parlamentari a căror activitate este sub media pe ţară. Nu vor trebui să fie condamnaţi patru ani de zile pentru a fi reprezentaţi doar cu numele, fără fapte, plătindu-le şi salarii nemeritate. 
Anunţ de asemenea că eu voi semna anual acest angajament. Dacă fac treabă, rămân în Parlament. Dacă nu, plec.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter