06.11.2011,  13:12:54 | 0 comentarii | 470 vizualizari
Doar peste trei săptămâni se va şti cam / Cu cât trebuie să se pregătească vulcăneanul pentru anvelopare
de Gheorghe OLTEANU

Ieri, primarului Gheorghe Ile i s-a făcut de o conferinţă de presă. Pe care a programat-o la ora douăsprezece. Că a început un pic mai târziu n-a fost vina dumnealui. Ci a unor colegi de breaslă, de la o televiziune locală, care s-au lăsat aşteptaţi. 

 

 

Ca să mai treacă vremea, 

ziariştii s-au luat cu vorba. Am devenit atent când o colegă l-a întrebat pe domnul primar ce are de tot se doftoriceşte la buză. M-am speriat. Doamne fereşte!, doar nu i-o fi început să-i cadă mustaţa de la întrebările din şedinţa de consiliu. Despre care cred că aţi citit în ziarul de ieri. În fine, în sală intră şi întârziaţii, îşi instalează camera şi conferinţa începe. Din cauza emoţiilor sau, poate, fiindcă s-a obişnuit să convoace astfel de conferinţe doar de două-trei ori pe an, primarul Gheorghe Ile uită un lucru elementar. Să-i prezinte pe cei care-i stau alături. Nu-i vorba atât de doamna viceprimar Angela Stoica - cu care televiziunile au mii de casete, iar folderele calculatoarelor din redacţii gem de fotografii ale ei -, cât mai ales de celelalte două persoane. Doamna secretar Marilena Topală şi domnul director executiv Nicolae Fara.

 

Cel care a cuvântat preţ 

de mai bine de o jumătate de oră a fost, fireşte, primarul Gheorghe Ile. A predicat despre ce-a făcut până acum şi ce are de gând să facă de aici încolo. Proiectul cu drumurile din Dallas, locurile de joacă pentru copii, noul atelier-şcoală de la Colegiul Tehnic “Mihai Viteazu”, viitoarea sală de sport din curtea Școlii Generale Nr. 4, iluminatul public, telegondola, canalizarea de la Pasul Vâlcan în jos, reabilitarea străzilor din centrul vechi al oraşului etc. Nu l-a uitat, fireşte, pe Alexandru Blaj, directorul spitalului. Căruia, normal, nu i-a zis numele, dar i-a tras-o acuzându-l că se dă mare şi nu are “bunăvoinţa să discute problemele cu Primăria şi Consiliul Local”. 

 

Pe mine, să vă spun drept, 

m-a interesat un subiect care, mai mult ca sigur, îi macină pe foarte mulţi vulcăneni. E vorba de cum decurge chestiunea aia cu anveloparea blocurilor. Mai ales că primarul a zis ceva şi de faptul că se aşteaptă contribuţia bănească a asociaţiilor de locatari. Ei bine, mai nimic nou în privinţa celor nouă blocuri despre care am aflat că au documentaţia făcută şi trimisă unde trebuie. Ce m-a interesat a fost suma, estimativă, desigur, pe care va trebui s-o boxeze locatarul unui apartament din aceste blocuri. Nu am întrebat asta, fiindcă aşa mi-a venit mie pe aparatul foto digital. Am făcut-o pentru că i-am auzit pe unii că-s cam speriaţi din cauza asta. Au citit oamenii prin ziare că, la Petroşani, bunăoară, locatarii trebuie să sară şi cu  patruzeci, dacă nu şi mai mult, de milioane de apartament. Nici primarul Gheorghe Ile şi nici domnul Nicolae Fara, cu care am mai discutat un pic după conferinţă, nu au putut să-mi spună exact suma. Ile a zis că se va cunoaşte în maximum trei săptămâni. Cam 700 de euro va fi media, şi-a dat el cu părerea la insistenţele mele, dar, peste puţin timp, “vom avea pe fiecare bloc”.

 

Proiectul cu blocurile 

la care a fost întocmită documentaţia de anvelopare va fi gata până la sfârşitul lunii viitoare. După care va începe lucrul la blocuri. Asta - n-a spus primarul, dar cred eu - numai dacă ne mai iartă vremea şi nu ne onorează Cel de Sus cu zăpezi şi geruri, de nu mai ştii cum să aşezi schela. 

 Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 3 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter