05.11.2011,  18:51:37 | 0 comentarii | 553 vizualizari
Spitalul de Urgenţă din Petroşani - la un pas de colaps
de Ziarul Vaii Jiului

Stocul de medicamente al celei mai importante unităţi medicale din Valea Jiului este ZERO

Ieri, în cursul dimineţii, la sediul PD-L din Petroşani, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a organizat o conferinţă de presă ce a avut drept subiect principal Spitalul de Urgenţă din Petroşani. La conferinţa de presă a participat şi managerul SUP, doctorul Petronela Șodolescu.

Pe ordinea de zi au fost puse în balanţă problemele legate de managementul spitalului, dar şi posibilele soluţii la problemele gene­/rate de contextul crizei actuale.

Tiberiu Iacob-Ridzi a vorbit despre fosta conducere a spitalului, care a blocat construirea unui nou centru de dializă, valoarea investiţiilor ajungând la 4 milioane de euro. Acest centru urma să se construiască în apropierea spitalului. În luna august, firma care a câştigat licitaţia, SC International Helkern Systems SA, a depus o solicitare către primărie şi către SUP prin care înştiinţa începerea construcţiei centrului de dializă, în vederea punerii de acord cu eventualele aspecte privind acest obiectiv. Potrivit lui Tiberiu Iacob-Ridzi, în data de 26 august, vechea conducere a înaintat o adresă potrivit căreia arăta că nu este de acord cu demararea construcţiei în acea locaţie. Fosta conducere a tergiversat practic demararea proiectului privind centrul de dializă, motiv pentru care primarul a solicitat managerului SUP să remedieze situaţia.

S-a discutat despre modernizarea secţiilor de pediatrie, de neonatologie, dar şi de reglementarea situaţiei privind căldura.

Petronela Șodolescu a vorbit despre numărul mare de oameni care suferă de diabet şi care, în evoluţia lor, au un risc foarte mare de a dezvolta o insuficienţă renală. Ea a tras un semnal de alarmă privind aparatura din dotarea centrului de hemodializă existent în cadrul SUP, aparatură care a ajuns la termenul limită de funcţionare şi a subliniat necesitatea construirii  noului centru de dializă. Privitor la zvonurile conform cărora se schimbă accesul în spital, managerul a infirmat categoric acest lucru. În ceea ce priveşte căldura, Petronela Șodolescu a menţionat că au venit cazanele, urmând ca în cursul următoarelor zile să fie montate şi avizate.

Dintre proiectele care au aviz negativ, managerul  a relatat că nu crede că poate recupera banii privind reparaţiile capitale, bani primiţi de la Ministerul Sănătăţii. Din cei 30 de miliarde pentru reparaţii capitale şi pregătirea unităţii pentru acreditare, au fost cheltuiţi 1,5 mili­arde pentru realizarea studiului de fezabilitate. Potrivit managerului, de anul viitor se va face evaluarea unităţilor medicale, iar cine nu îndeplineşte cerinţele ISO şi europene nu va putea fi acreditat. Din mai însă, nu s-a mai realizat niciun proiect de execuţie pentru continuarea acestor reparaţii, astfel încât în luna septembrie, ministerul a anunţat că retrage banii. Totuşi, Petronela Șodolescu speră că va obţine o promisiune privind repartizarea banilor, anul viitor, întrucât din anul 1977 spitalul nu a beneficiat de nicio reparaţie capitală.

Managerul a discutat şi despre criza de medicamente de care suferă în momentul actual Spitalul de Urgenţă Petroşani. Potrivit ei, stocul de medicamente şi alimente din magazia spitalului este zero. Pentru aprovizionarea magaziei cu alimente suma necesară depăşeşte un miliard, cât priveşte suma necesară pentru medicamente, aceasta este mult mai mare. S-a încercat găsirea unei soluţii privind medicamentele, aşa încât managerul a menţionat că banii strânşi din sponsorizări, pentru realizarea Zilelor spitalului, eveniment care urma să aibă loc luna viitoare, vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de medicamente, evenimentul anulându-se din cauza costurilor prea mari care urmau să fie implicate. 

Petronela Șodolescu a mai precizat că a înaintat o adresă către doctorii de la Deva în încercarea de a atrage un medic endocrinolog în Vale, astfel încât persoanele care suferă de bronşite să nu se mai deplaseze pentru un consult medical la Deva. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal

* * *
Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter