20.11.2016,  10:03:38 | 3 comentarii | 982 vizualizari
Primăria Petroşani / A început instalarea ornamentelor
de Alina PIPAN
Vineri, firma care asigură închirierea ornamentelor se apucase deja de montat şirurile luminoase şi traversele de pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.
 
Primăria Petroşani are un stoc de ornamente stradale de sărbători, dar închiriază multe din ornamentele  folosite pentru a împodobi oraşul, pentru că închirierea lor presupune inclusiv  montarea şi demontarea lor de pe străzile din oraş, transportul şi mentenanţa pe timpul închirierii. Anul acesta a alocat 129.945 lei, fără TVA pentru închirierea lor. Închirierea ornamentelor se realizează pentru o perioadă de 3 luni. 
La cât încasează pentru închirierea ornamentelor, firma cu care primăria a bătut palma ar putea, totuşi, să înmatriculeze utilajele folosite pentru a se achita de sarcină. 
Sunt bani mulţi. Dar de ce aceste decoraţiuni nu se cumpără, ci se închiriază? Administraţia locală preferă închirierea lor din mai multe motive.
În primul rând, montarea şi demontarea lor se realizează de firma cu care se încheie contractul de închiriere, deci acest aspect nu mai intră în atribuţiile Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat.
În al doilea rând, dacă ar fi cumpărate, ornamentele ar trebui în fiecare an demontate, depozitate pe sortimente, iar anul următor fiecare ornament, inclusiv fiecare şir luminos, trebuie verificat înainte de a fi montat, pentru a depista eventualele defecţiuni. Defecţiunile depistate ar însemna achiziţia sau reparaţia ornamentului. La volumul de ornamente necesar în Petroşani este complicată procedura.
În al treilea rând, Primăria Petroşani mizează pe diversitate, în fiecare an expunând figurine noi. 
Anul acesta zonele amenajate vor avea podoabe diferite, care să ofere diversitate. De la judecătorie până la Lidl, pe o porţiune de 1,2 km, se vor împodobi 60 de stâlpi şi se vor efectua 30 traversări folosindu-se 380 de turnuri luminoşi, 180 de crenguţe luminoase 2D, 120 de stele căzătoare 2D, 60 de cadouri 2D. 
Faţada sediul Primăriei Petroşani va fi împodobită cu 20 de ţurţuri luminoşi, un con luminos 3D cu înălţimea de 3 metri, simbolizând un brad, 14 perdele luminoase cu flash-uri, 250 de tuburi cu LED. 
Pentru cei 50 de stâlpi amplasaţi în Centrul Civic, de la zona Hotel Onix până în Piaţa Victoriei, vor fi folosite 50 de şiruri liminoase cu LED şi flash-uri. Giratoriul de pe centură, din zona Bisericii Catolice va găzdui un înger de 4 metri. 
În Parcul Carol Schreter noutatea va fi o figurină tridimensională sub formă de cadou, cu dimensiune de un metru. 
Pentru decorarea Centrului Civic elementul de noutate va consta în amplasarea a două figurine sub forma de sferă, cu dimensiuni de 110 cm. 
Pentru decorarea celor 12 stâlpi amplasaţi pe DN 66, între sensul giratoriu din zona Bisericii Catolice şi DN 66 în zona Liceului Teoretic se vor folosi 12 harpe luminoase. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (3 )

#1 Costi 20.11.2016,  13:05:32
Ar putea să repare palarioarele distruse de grindină cu o parte din bani
#2 Stratus21.11.2016,  07:26:20
Din păcate acelea nu mai pot fi reparate.Trebuie schimbate,dar nu se dau separat ci cu tot cu lampaceea ce ridica f.mult costul.Cred ca mai bine renunțăm la acele palarioare...
#3 Stratus21.11.2016,  07:27:49
Din păcate acelea nu mai pot fi reparate.Trebuie schimbate,dar nu se dau separat ci cu tot cu lampa ceea ce ridica f.mult costul.Cred ca mai bine renunțăm la acele palarioare...


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter