23.11.2016,  19:13:46 | 2 comentarii | 4788 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Marţi, la Petroşani, a fost lansată echipa liberală de succes pentru alegerile din 11 decembrie
de Corneliu BRAN
Marţi seara, la Teatrul Dramatic “Ion D. Sîrbu” din municipiul Petroşani, „echipa liberală de succes pentru alegerile din 11 decembrie”, cum a fost prezentată, a păşit pe scena teatrului, în aplauzele şi ovaţiile unei săli pline, imediat ce s-au făcut orele 18,00. Au intrat pe rând, în ordinea în care au fost invitaţi de la microfon, următorii: Constantin Lupu, Marcel Goia, Oana Elisabeta Frânc, Adrian Nicolae David, Tiberiu Iacob-Ridzi, Florin Roman, Eleonora-Carmen Hărău, Lucian Heiuş, Dorin Ovidiu Gligor şi Valeriu Butulescu. Credem că prezentarea celor zece liberali hunedoreni, din care patru din Petroşani, nu-şi mai are aici sensul. 
 
Nouă candidaţi liberali în faţa unei săli pline!
Dacă am amintit de cei zece de pe scenă, trebuie să spunem că şi în sală au fost prezenţi o serie de primari, dar şi personalităţi din viaţa liberalilor din judeţ, dintre care îi amintim pe primarul din Călan, primarul comunei Baru, Daniel Răducanu, primarul comunei Băniţa, Ioan Marc, primarul comunei Pui, Victor Stoica, primarul comunei Criscior, primarul comunei Râul de Mori, Niculiţă Man, preşedintele organizaţiei PNL Lupeni, Cristian Roşu, preşedintele organizaţiei PNL Vulcan, Dan Marinescu, preşedintele organizaţiei PNL Petrila, Ilie Păducel, însoţit de câţiva membrii din organizaţie şi de consilierul local Constantin Ramaşcanu, preşedintele organizaţiei PNL Aninoasa, Viorel Hăbian, precum şi membrii de bază ai organizaţiei PNL Petroşani, în frunte cu preşedintele organizaţiei municipale, primarul Petroşaniului, aflat cum am spus în prezidiu.
 
Iacob-Ridzi vrea după 11 decembrie premier pe Cioloş şi un PNL puternic
După intonarea Imnului de Stat al României, startul discursurilor l-a dat preşedintele organizaţiei PNL Petroşani, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. „(...) Aşa cum spunea şi prezentatorul în această seară, în 2018 ne dorim ca, la 100 de ani de la momentul în care România a devenit ceea ce astăzi este, să fie condusă pe calea cea dreaptă de către Partidul Naţional Liberal. Noi avem această capacitate, iar dumneavoastră ştiţi acest lucru, pentru că oamenii care sunt azi în PNL şi candidaţii pe care îi aveţi în faţa dumneavoastră sunt cei care pot să garanteze că România, după 11 decembrie, va fi pe calea cea bună. Va fi ÎNAINTE, precum sloganul liberal, Hunedoara ÎNAINTE, Valea Jiului ÎNAINTE! (...). Îi avem aici, alături de noi, pe cei mai buni dintre noi: candidaţii noştri la Parlamentul României! Cred că dacă faceţi o scurtă analiză a ceea ce vi se oferă pe piaţa politică veţi vedea că aveam cea mai bună echipă politică care poate să existe în acest moment în judeţul Hunedoara şi în Valea Jiului. Pentru asta eu vă rog să mergeţi la vot şi să-i votaţi şi sunt convins că aşa, după 11 decembrie, România va avea Premier pe Dacian Cioloş, iar România va avea un guvern care să ducă România ÎNAINTE! Vreau să vă mai spun ceva... chiar dacă acum în sondaje scorul este dat undeva la o diferenţă de 8 procente în faţa noastră a partidului concurent, să ştiţi că în trei săptămâni se pot întâmpla multe. Şi aşa cum în Valea Jiului, în Petroşani, într-o zonă cu fief roşu, de 12 ani PSD nu mai câştigă! Şi de ce credeţi că nu mai câştigă? Pentru că oamenii sunt neapărat de dreapta? Nu. Nu mai câştigă PSD pentru că noi am venit cu cea mai bună ofertă umană şi noi am făcut întotdeauna ceea ce am spus! (...)”, a menţionat printre altele Tiberiu Iacob-Ridzi.
 
Carmen Hărău nu vrea să-i dezamăgească pe cei care au trimis-o în Parlament
Cel mai activ parlamentar hunedorean, pe poziţia întâi pe lista candidaţilor liberali pentru Senatul României, deputatul Eleonora-Carmen Hărău a fost mai scurt în vorbe, dar foarte elocvent, cu un mesaj destul de clar pentru cetăţenii Văii Jiului: „ (...). Vă pot spune cu toată sinceritatea că de când am intrat în politică şi în Parlament am muncit să nu mă fac de râs, aşa cum am fost obişnuită să muncesc o viaţă întreagă peste tot unde am fost. 
Mi-am dorit să nu mă fac de râs în faţa dumneavoastră, a celor care aţi avut încredere să mă trimiteţi acolo şi vă mulţumesc cu tot respectul că aţi hotărât că mai aveţi ce face cu mine în Parlamentul României încă patru ani (...). Acum, dacă tot am ajuns cu discuţia la PSD, vă spun: oameni buni, e greu, pentru o minte normală şi de om onest care a fost obişnuit să se poată uita în ochii oamenilor, e foarte greu de anticipat să-ţi dai seama cum poate cineva să mintă încontinuu! Oamenii ăştia mint cum respiră, inventează probleme ca să se facă apoi că le-au rezolvat (...). Eu cred că la parlamentare acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. Închei, spunându-vă că vreau cu tot sufletul să mergem ÎNAINTE, să mergem de-a binelea ÎNAINTE, să avem o Vale frumoasă aşa cum e ea, şi nu Valea Plângerii. Vă mai spun ceva: dacă noi vom fi uniţi, dacă vom anihila cârtiţele pe care le mai avem printre noi, n-avem cum să nu răzbim! Fiindcă ne ajută Dumnezeu după fapta şi gândul nostru bun. Să mergem către Alba, Arad, Timiş ca nivel de dezvoltare, nu către Teleormanul lui Dragnea! (...)”.
 
Heiuş lasă Finanţele pentru Parlament
Lucian Heiuş a explicat printre altele liberalilor din Vale de ce a lăsat Finanţele Publice pentru a candida: „Am renunţat la funcţia mea din Finanţe pentru că am convingerea că putem schimba lucrurile în bine, împreună cu dumneavoastră şi cu toţi colegii parlamentari. România nu mai poate şi nu mai trebuie să facă paşi în spate, România trebuie să meargă ÎNAINTE, condusă de oameni cinstiţi şi oneşti, de oameni cu dragoste de ţară, aşa cum este Dacian Cioloş. Valea Jiului este cea mai frumoasă zonă din judeţul Hunedoara, dar, din păcate, viaţa oamenilor de aici este cea mai grea. Acest lucru trebuie să se schimbe, dar primul lucru care trebuie să se facă este să ne schimbăm în primul rând noi înşine. Ne aşteaptă o luptă grea, dar PSD poate fi învins! Cu onestitate şi cinste, cu foarte multă muncă şi împreună putem reuşi! Nu trebuie să minţim, trebuie să fim sinceri cu oameni şi nu trebuie să le promitem lapte şi miere, dar trebuie să le spunem în schimb că PNL are forţa de a da la o parte răul şi minciuna, corupţia şi ipocrizia, iar valorile liberale, cetăţean-familie-biserică-ţară vor duce ÎNAINTE România!”.
 
David îi vede pe „roşii” comunişti mascaţi
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, actualmente candidat în cursa pentru un fotoliu de senator, a avut un discurs entuziasmant, dar bine structurat, cu câteva „săgeţi” trimise aspru „concurenţei” de stânga. Redăm un scurt, dar relevant, fragment: „Am emoţii deoarece este foarte greu să vorbeşti acasă. Ştiţi vorba aceea precum că nimeni nu e profet în ţara lui. Dar astăzi eu n-am venit să vă vorbesc despre mine, pentru că mă uit în sală de mai bine de o oră şi văd foarte mulţi prieteni, văd o echipă care cu siguranţă va fi o echipă câştigătoare. Ştiu asta pentru că vă doriţi altceva de la parlamentarii dumneavoastră, vă doriţi ceea ce doamna deputat şi viitor senator a demonstrat că există această dorinţă de a întoarce mai mult bine pentru comunitatea care te-a trimis în Parlament. Nu-i aşa că v-aţi săturat de acei parlamentari, tot ei, pe care-i vedeţi pe afişe şi care sunt azi mai bogaţi, mai înstăriţi, cu maşini mai frumoase şi cu vile mai multe, iar noi, ceilalţi, dumneavoastră, suntem la fel? Valea Jiului are aceleaşi probleme pe care le ştim: n-are locuri de muncă, mineritul se restrânge, lipsa certitudinii că vom avea căldură la toamnă şi iarna viitoare... Ce facem cu copii noştri? Oare spitalul ăsta ne mai poate trata pe toţi? Astea sunt întrebări la care într-un oraş ca Petroşani, un primar de-al nostru, liberal, spune mereu: Da, avem soluţii! La care eu când am fost preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, tot liberal, v-am răspuns: Da, sunt soluţii! Avem bani şi pentru Valea Jiului! Aşa v-am spus şi aşa a fost... La care acum, începând cu 11 decembrie, noi, echipa de viitori parlamentari din partea PNL vă vom răspunde tot aşa: Da, avem soluţii! Ne vom lupta pentru judeţul Hunedoara, pentru Valea Jiului! (...) Eu cred că pentru prima dată de când este democraţie, în Valea Jiului comuniştii o să piardă, iar PNL o să câştige! (...).
 
Atacuri spre „capul” PSD Hunedoara
Din discursul ultimului vorbitor, preşedintele organizaţiei PNL Hunedoara, Florin Roman, unul plin de miez şi substanţă, am extras din cauza spaţiului doar câteva „săgeţi” trimise către rivalul său, capul organizaţiei PSD Hunedoara: „Mă uitam la candidaţii propuşi de PSD. Domnule, e noaptea minţii. Aveţi cap de listă la PSD pe mult iubitul şi stimatul tovarăş, tractorist – o meserie nobilă de altfel dar pe care unii din păcate au murdărit-o. Domnilor, Nistor e preşedintele CJ Hunedoara şi al PSD Hunedoara. Mândria Hunedoarei. Un tractorist, repet o meserie nobilă şi eu ştiu chiar şi poezii cu tractorişti, a ajuns preşedintele CJ Hunedoara! Ăsta vă reprezintă pe dumneavoastră, judeţul Hunedoara. Ăsta când vorbeşte îşi rupe limba-n gură, schingiuieşte limba română! Nu râdeţi, fraţilor, că ăsta vă reprezintă judeţul! Oameni buni, asta este Hunedoara la ora actuală, cu Nistor în frunte... Un amărât de pensionar care v-a promis dumneavoastră că o s-o duceţi mai bine, că o să aibă pensionarii pensii, că o să aveţi locuri de muncă. Ce a făcut tovarăşul Nistor când a ajuns în Parlament? A iniţiat o lege prin care şi-au dat pensii speciale! Pe legea asta şi-a mai pus semnătura un coleg de la Hunedoara din PSD, doamna Intertoto cum zice un coleg, doamna care vine pe din spate, că alte calităţi n-am văzut să aibă. E adevărat, e frumoasă, dar acolo îţi trebuie mai mult decât atât. Oameni buni, Nistor a făcut DOUĂ locuri de muncă în judeţ, subliniez: când a ajuns parlamentar înainte să-şi dea pensia specială ce l-a dus pe el mintea – hai să fac două locuri de muncă. Zis şi făcut, a angajat-o pe fiica sa şi pe ginerele său la cabinetul parlamentar. Că asta-i doctrina social-democrată, semănată din ceea ce zicea Băsescu: să trăim bine, dar mai întâi noi!”.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (2 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter