04.12.2016,  20:43:20 | 0 comentarii | 371 vizualizari
Zonarea sistemelor de alimentare cu apă
de Mihaela PETROŞAN

În şedinţa din 29 noiembrie 2016, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara şi-a însuşit Protocolul de predare-primire a investiţiei “Zonarea sistemelor de alimentare cu apă din Valea Jiului”.

În urma finalizării unei investiţii finanţate din fonduri publice, respectiv fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene prin POS Mediu, la care plata TVA a fost realizată de la bugetul de stat, a rezultat Proiectul „Zonarea sistemelor de alimentare cu apă din Valea Jiului ”, în valoare totală de 1.456.540,14 lei (fără TVA).

Potrivit raportului de specialitate la proiectul de hotărâre aprobat de consilierii judeţeni, bunurile aferente investiţiei se înregistrează în evidenţa patrimoniului public al Judeţului Hunedoara şi se transmit în administrarea operatorului regional de apă SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani, completându-se în mod corespunzător contractul de delegare al serviciilor cu apă şi de canalizare al localităţilor din Valea Jiului.

Conform Legii serviciilor comunitare de utilităţi publice din 2006, republicată, se prevede că bunurile rezultate din finanţare privată în cadrul unor programe de investiţii asumate de către operator „revin în proprietatea publică, ca bunuri de retur” la expirarea contractului de delegare a gestiunii serviciului. Investiţiile efectuate de către operator din surse proprii se vor amortiza de către acesta, exclusiv pe durata contractului de delegare a gestiunii, urmând să fie transferate în domeniul public după recuperarea amortizării investiţiei, gratuit şi libere de orice sarcini.

Transferul investiţiilor din fonduri publice de la operator către UAT se realizează pe bază de proces-verbal de predare-primire.

Astfel, în 25 octombrie 2016, operatorul regional de apa, SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani, a înaintat CJ Hunedoara, Protocolul de predare - primire a investiţiei realizată în cadrul proiectului finanţat prin POS Mediu “Zonarea sistemelor de alimentare cu apă din Valea Jiului”. Acest protocol cuprinde un centralizator ce conţine facturile emise de antreprenor, plătite din fonduri publice, respectiv fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene prin POS Mediu, fonduri aferente contribuţiei naţionale, fonduri aferente contribuţiei publice locale şi la care plata TVA a fost realizată de la bugetul de stat; copii ale facturilor cuprinse în centralizator; copie a Procesului-verbal de recepţie a investiţiei; copie a Procesului-verbal de punere în funcţiune a investiţiei.

Mai trebuie spus că, în acest moment se află în pregătire aplicaţia de finanţare pentru Proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara (Valea Jiului)” -  finanţat prin POIM 2014 – 2020.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter