05.12.2016,  11:05:08 | 0 comentarii | 4545 vizualizari
Pe „lista neagră” a ANI / Cristina Băleia, managerul Spitalului Municipal Vulcan
de Ziarul Vaii Jiului
Conform datelor furnizate oficial, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul managerului Spitalului Municipal Vulcan, Cristina Băleia.
 
Potrivit ANI, Cristina Băleia s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 martie 2013 – 31 august 2015, întrucât a deţinut simultan funcţiile de manager în cadrul Spitalului Municipal Vulcan şi de vicepreşedinte al organizaţiei locale a unui partid politic filiala Vulcan, preşedinte al organizaţiei municipale a femeilor şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a femeilor, structuri din acelaşi partid politic. 
Persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr.95/2006 potrivit căruia: „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică”. 
Cristina Băleia a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. 
ANI precizează că, la dosarul de evaluare Cristina Băleia a depus un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. 
Conform legii, „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. De asemenea, „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter