05.12.2016,  18:11:10 | 0 comentarii | 1039 vizualizari
Pentru elevii şi studenţii cu drept de vot / Transport gratuit pe calea ferată
de Mihaela PETROŞAN
Potrivit unei ordonanţe de urgenţă adoptată la sfârşitul lunii noiembrie de Guvern, în perioada 8-12 decembrie 2016, elevii şi studenţii cu drept de vot vor beneficia de transport gratuit, pe calea ferată, din localităţile în care studiază, în cele de domiciliu şi retur.
 
Măsura are scopul să asigure dreptul la vot al elevilor şi studenţilor şi răspunde solicitării Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România.
Călătoria gratuită pe calea ferată se va acorda dus-întors, de la localitatea în care studiază la localitatea de domiciliu, cu tren regio şi interregio, clasa a II-a, în perioada 8-12 decembrie 2016.
Biletul de călătorie se eliberează la casele de bilete ale staţiilor de cale ferată şi agenţiilor de voiaj, pe baza actului de identitate şi a carnetului de elev/ student. Este obligatorie procurarea biletului dus-întors. Pe biletul de călătorie se va menţiona numele şi prenumele beneficiarului, codul numeric personal, seria şi numărul actului de identitate, calitatea elev/ student.
Călătoria de întoarcere se va efectua în zilele de 11 şi 12 decembrie.
Sumele necesare acestei acţiuni vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Transporturilor.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter