07.12.2016,  19:35:16 | 0 comentarii | 4360 vizualizari
Marcel Adrian Goia, singurul ofiţer din România care câştigă alegeri
de Ziarul Vaii Jiului
Primarul oraşului Haţeg, Marcel Adrian Goia, este cea de-a treia pro­punere a li­beralilor hunedoreni pentru Camera Deputaţilor. Rezul­tatele notabile pe care le-a obţinut pe perioada scurtei sale cariere politice sunt cele care îl recomandă pentru ob­ţinerea unui post de de­putat.
 
De la începutul lui 2012, atunci când se înscria în rân­durile PNL, singurul partid a cărui doctrină se suprapunea peste convingerile şi valorile sale morale, Marcel Adrian Goia avea să devină omul surprizelor.
 
Ofiţerul cu succes la urne
După 23 de ani petrecuţi în rândurile Ministerului Aface­rilor Interne, fie în postura de ofiţer, fie în cea de comandant al Poliţiei oraşului Haţeg, avea să se dedice întru totul carierei politice. Prima mare bătălie pe care a câştigat-o a fost cea din vara lui 2012, atunci când devenea primarul Haţegului. A fost protagonistul celei mai încrâncenate dispute politice din interiorul judeţului Hune­doara. Adversarul său de la acea vreme nu a avut nicio şansă de reuşită şi a fost nevoit să accepte înfrângerea, dând astfel ascul­tare vocii ferme a electoratului. Astfel, cu o ma­joritate de voturi co­vârşitoare (58%), Marcel Adrian Goia le aducea li­beralilor hunedoreni prima mare victorie. În acelaşi timp, era şi o surpriză pentru foştii colegi din Ministerul Afacerilor Interne: în Ro­mânia, niciun alt ofiţer nu reuşise să acceadă la această funcţie vreodată. Despre cli­pele de atunci, Marcel Adrian Goia povesteşte cu plăcere: “Pentru mine, momentul acela a reprezentat o surpriză extrem de plăcută, dar şi o imensă responsa­bilitate. Ştiam că foarte mulţi oameni îmi acor­daseră, în momentul votului, încre­de­rea lor. Mi-am dat sea­ma că, din noua mea postură, va trebui să fac tot ceea ce-mi stă în pu­tinţă să nu-i deza­măgesc”.
 
Primar cu repetiţie
Ca dovadă a faptului că nu a dezamăgit, haţeganii l-au ales din nou primar pe Goia, şi în iunie 2016. Liberalii îşi păstrau astfel supremaţia po­litică în două dintre cele şapte oraşe ale judeţului, iar sur­priza pe care le-o aducea din nou Marcel Adrian Goia consta în obţinerea celui mai bun procentaj electoral rea­lizat de PNL la nivelul ora­şelor şi municipiilor hune­dorene (55,99%). “Tot ceea ce am realizat de când sunt primar al Haţegului am făcut cu bună-credinţă, am avut în vedere gestio­narea cât mai corectă şi mai eficientă a banului public, fără a face risipă în aceste vremuri în care ad­ministrarea comunităţilor pu­blice este cu adevărat o pro­vocare. Am încercat să rezolv problemele fiecăruia, am tratat în mod egal pe fiecare şi, cel mai important, am deschis ochii la problemele oamenilor şi uşile administraţiei pentru toată lumea”, mărturiseşte Goia. 
 
Deputat, ca un primar mai mare
În aceste condiţii, propu­nerea de a candida pentru un post de deputat reprezentând PNL Hunedoara a venit inevitabil. “De această dată, eu am fost cel luat prin sur­pindere. Mărturisesc că mo­mentul a avut o dublă sem­nificaţie pentru mine. Pe de o parte, a fost onorant, gân­din­du-mă că mai vechii mei colegi din partid s-au gândit că eu aş fi, după doar câţiva ani de experienţă politică, o alegere bună pentru Camera Depu­taţilor. Pe de altă parte, m-am gândit să nu-mi dezamăgesc electoratul, oamenii care mă votaseră cu doar câteva luni în urmă şi care îşi doreau ca eu să le rezolv problemele din cali­tatea de primar. A fost o decizie pe care am luat-o greu. Dar, inclusiv după discuţii pe care le-am avut cu cetăţeni ai ora­şului pe care îl reprezint, am ajuns la concluzia că, în even­tualitatea în care aş ajun­ge parla­mentar, voi putea să ajut mai mult judeţul Hunedoara şi Ţara Haţe­gului în special. Voi încer­ca să propun legi mai clare, bazându-mă atât pe ex­perienţa mea de jurist, cât şi pe problemele oamenilor, cele cu care m-am confruntat şi mă confrunt în mod direct, zi de zi, în cadrul primăriei. Un exem­plu în acest sens este cel referitor la modificarea unor articole din Codul Fiscal, care ar viza eliminarea dublei impo­zi­tări a clădirii şi a terenului de sub clădire”, explică Marcel Adrian Goia.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *

Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227Publicitate
Newsletter