07.12.2016,  19:36:28 | 0 comentarii | 4202 vizualizari
Chiar mai credeţi gogoşile astea?
de Ziarul Vaii Jiului
Din 2004, la fiecare scrutin electoral care are loc în România, auzim aceleaşi sloganuri şi aceleaşi cuvinte: PSD este un partid de comunişti! PSD este corupt! PSD trage Ţara înapoi! De la câştigarea alegerilor prezidenţiale de către Traian Băsescu încoace, practic, toate atacurile la adresa PSD au respectat acest calapod. Urmarea a fost că, în mintea unei părţi întinse a electoratului românesc, s-a cuibărit această idee, anume că PSD ar reprezenta cumva fostul partid comunist, care şi-a asumat, de faţadă, eticheta de social-domocrat.
Ceea ce nu ştie alegătorul din România este că toată această mascaradă stupidă nu este decât o tehnică îndelung exersată de manipulare. Ideea e simplă: repeţi acelaşi lucru de atâtea ori cât e nevoie ca să fii crezut. Cineva a spus aşa: spune o minciună o singură dată şi vei fi taxat drept mincinos. Repet-o de o sută de ori şi se vor găsi câţiva care să te creadă. Iar dacă o repeţi de un milion de ori, minciuna va deveni adevăr! Nu contează dacă ai sau nu dreptate. Contează doar să repeţi ceea ce vrei să fixezi în mintea oamenilor. 
Toată tehnica de comunicare a PDL şi mai apoi a PNL s-a bazat pe acest principiu, enunţat mai sus. Oamenilor nu le-a explicat nimeni că ignoranţa, nepăsarea, lipsa de informaţie şi credulitatea se plătesc scump! Mai ales lipsa de informaţie şi credulitatea! 
Să vorbeşti azi, la 27 de ani de la sfârşitul regimului comunist din România, despre un PSD comunist e o probă, iertaţi-mi expresia, de prostie suverană! PSD are o rată de înnoire pe ţară a candidaturilor de 85%. Practic, din 100 de candidaţi, 85 sunt oameni noi. Mai mult de jumătate din candidaţii PSD sunt tineri. Oferta de guvernare a PSD, singura din aceste alegeri generale coerentă şi raţională, bazată pe principiile economiei de piaţă şi pe înţelegerea mecanismelor economice capitaliste, este, dacă vreţi, infinit mai realistă decât spoiala cu frazele copiate de PNL. Unde vedeţi comunism aici? 
Să arunci întreaga corupţie din societatea românească pe umerii unui singur partid e iarăşi o dovadă de crasă neînţelegere a realităţilor româneşti. Şi să fim serioşi: cel mai mare nivel al corupţiei din România a fost înregistrat pe vremea guvernării Băsescu-Boc-Udrea. Adică pe vremea unei guvernări de dreapta. Aproape tot eşalonul 2 din fostul PDL a trecut la PNL, se regăseşte azi în partidul care vrea să ne convingă de faptul că Dacian Cioloş e salvarea României! Aceeaşi oameni care l-au susţinut pe Băsescu şi Boc să taie salariile şi pensiile şi să arunce economia României în abisul crizei, prin împrumutul de la FMI şi Banca Mondială, sunt azi membri ai noului PNL. Să fim serioşi. Chiar mai credeţi gogoşile astea?
Dorin AVRAM


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 2 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter