11.12.2016,  19:55:34 | 0 comentarii | 749 vizualizari
Protocoale însuşite de CJ Hunedoara
de Mihaela PETROŞAN
În ultima şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, care s-a desfăşurat vineri, 9 decembrie 2016, au fost însuşite protocoalele de predare - primire a investiţiilor „Extinderea Staţiei de epurare a apei Dănuţoni, Valea Jiului” şi „Reabilitarea Staţiei de tratare a apei Valea de Peşti şi a captării Lazăru”.
 
Astfel, în urma finalizării unei investiţii finanţate din fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene prin POS Mediu, a fost realizat proiectul „Extinderea Staţiei de epurare a apei Dănuţoni, Valea Jiului”, în valoare de 24.797.027,54 lei fără TVA, respectiv 30.704.263,05 lei cu TVA. Cea de-a doua investiţie, „Reabilitarea Staţiei de tratare a apei Valea de Peşti şi a captării Lazăru”, a avut o valoare de 14.015.098,66 lei fără TVA, respectiv 17.336.113,66 lei cu TVA. 
Ambele proiecte au fost realizate în cadrul unui contract încheiat în data de 28 martie 2011 între SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani şi Ministerul Fondurilor Europene. „Potrivit Ordinul Ministrului Fondurilor Europene nr. 285/2016, infrastructura de apă şi canalizare finanţată/realizată din fonduri publice şi din fonduri europene nerambursabile face parte din domeniul public al autorităţilor locale. Programul lucrărilor de investiţii, sarcinile şi responsabilităţile consiliilor locale şi ale operatorilor sau operatorilor regionali ai serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare, condiţiile de restituire sau repartiţie a bunurilor rezultate au fost stabilite prin contractul de delegare a gestiunii serviciilor încheiat între ADI, în numele consiliilor locale şi operatorul regional al serviciului public de alimentare cu apă şi canalizare”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre. În şedinţa de vineri, consilierii judeţeni au votat ca bunurile aferente investiţiilor să se înregistreze în evidenţa patrimoniului public al Judeţului Hunedoara, şi să fie date în administrarea operatorului regional de apă SC Apa Serv Valea Jiului SA Petroşani, completându-se în mod corespunzător contractul de delegare al serviciilor cu apă şi de canalizare al localităţilor din Valea Jiului.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter