12.12.2016,  16:49:07 | 1 comentariu | 4746 vizualizari
Primarul Buhăescu, / Speranţe în guvernul PSD
de Corneliu BRAN
Deoarece viitorul guvern va avea premier PSD, primarii social-democraţi din localităţile Văii Jiului cu primari din aceeaşi formaţiune politică speră să obţină în viitorii ani sprijin mai consistent în rezolvarea proiectelor abandonate de guvernul de tehnocraţi PNL.
 
Trei solicitări 
Primarul Uricaniului, Dănuţ Buhăescu, priveşte cu încredere spre viitorul guvern, enumerându-ne trei obiective: „Deoarece n-am primit sprijin suficient din partea guvernului tehnocrat, în acest ultim an, dar nici din partea guvernelor anterioare, decât parţial, principalele trei obiective ale noastre pentru care vom cere sprijin din partea noului guvern – şi care sunt convins că-l vom avea – sunt: sprijin pentru crearea de noi locuri de muncă în condiţiile în care Mina Uricani se închide (aici vom cere şi înfiinţarea de cursuri de calificare şi reconversie gratuite, prin AJOFM, prin care populaţia fără loc de muncă să poată să-şi schimbe calificarea şi să se perfecţioneze în domenii ce vor apărea la Uricani prin noii investitori, sau în meserii ce se caută azi pe piaţa muncii); reînceperea lucrărilor la drumul spre Herculane şi finalizarea lui (un drum esenţial pentru deschiderea vestului Văii Jiului, din punct de vedere al transportului, economiei şi turismului, cât şi pentru zona Herculane şi judeţul vecin); sprijin pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii localităţii (aici e vorba de sprijin în proiectele pe care noi le vom depune pe diverse programe de dezvoltare cu fonduri europene nerambursabile, iar acolo unde e vorba de cofinanţare mai mare, sprijin din partea guvernului la acea cofinanţare). Aceste trei problematici le avem în vedere în principal, dar să ştiţi că ele sunt mult mai multe”.
 
Referitor la programul PSD, 
primarul Uricaniului speră ca măcar 50% din cele scrise în acest program să se aplice: „Sunt conştient că va fi greu, dar vă spun, dacă doar jumătate din cele prevăzute în program sunt implementate, pentru România ar fi o adevărată revoluţie! Ar însemna progres şi micirea decalajului faţă de ţările din vest, o rază de speranţă pentru români şi o temelie pentru viitorii ani. Cred că doar cu jumătate din cele prevăzute ar însemna pentru ţară cea mai mare dezvoltare din 1989 încoace! Eu aşa văd lucrurile... Păi nu vedeţi în ce întuneric au stat românii, a stat ţara? Cum să cumperi fregate şi tancuri de vreo 5 miliarde de euro fără să consulţi Parlamentul României? Ăştia, tehnocraţii, asta au vrut să facă! NATO înseamnă pentru România foarte mult. Sunt de acord ca cei 2% asumaţi de ţara noastră în buget să fie respectaţi, dar nu sunt de acord să procedăm ca arabii ăia săraci, care n-au ce mânca dar toţi stau cu armele în mâini! Ce-i asta? Cu banii ăştia daţi pe fregate şi tancuri se pot construi cele 8 spitale regionale, la cele mai înalte standarde europene!”


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (1 )Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter