12.12.2016,  16:52:52 | 1 comentariu | 5231 vizualizari GALERIE:     FOTO    
Marii câştigători şi marii perdanţi ai alegerilor parlamentare în judeţ. Cine a decis soarta judeţului
Articole de acelasi autor
de Cătălin DOCEA
Cu peste 53% la nivel de judeţ, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, PSD este câştigătorul de necontestat al alegerilor parlamentare în judeţul Hunedoara. În Valea Jiului, unde PSD conduce cinci din cele şase administraţii publice locale, scorurile înregistrate de PSD au sărit de cele judeţene, depăşind – în unele cazuri – chiar şi 70 la sută.
 
Unde a greşit PNL
În primul rând, listele pentru parlamentare au fost neinspirat întocmite. Niciun candidat din Valea Jiului, unde PNL a obţinut scoruri lăudabile la alegerile pentru Consiliul Judeţean, nu s-a aflat pe o poziţie eligibilă. În atare condiţii, este evident faptul că electoratul din Vale nu a fost motivat să se orienteze masiv către liberali.
Pe de altă parte, nominalizarea lui Dorin Oliviu Gligor pe lista pentru Camera Deputaţilor a fost o decizie absolut neinspirată, în mod evident sancţionată de către electorat. Cum să transformi un loc eligibil în neeligibil? Aplici metoda PNL: îl pui pe Gligor pe 2 şi insuccesul îţi este asigurat.
Practic, pentru scorul PNL în această campanie electorală s-au luptat la turaţie maximă, cu toate forţele, doar doi candidaţi: Eleonora Carmen Hărău, care a şi obţinut un mandat de senator, şi Marcel Adrian Goia, primarul Haţegului, care a dus o campanie exemplară, deşi s-a aflat pe un loc total neeligibil. În lupta cu un PSD puternic, pe creştere la nivel naţional, Hărău a adus la PNL peste 35.000 de voturi de la cele 167.425 de persoane care au votat. Nu este de neglijat nici faptul că, de doi ani de zile, Carmen Hărău este în centrul unei intense campanii mediatice negative, în ciuda faptului că a fost cel mai harnic parlamentar hunedorean al mandatului 2012 – 2016.
În plus, PNL i se poate reproşa şi faptul că, în loc să exploateze electoral dezastrul CEH SA, de a cărui soartă nefastă se face vinovat PSD, a pierdut puncte inclusiv de pe urma acestuia.
 
PMP, eşec de proporţii
Cu scoruri sub 4%, de cascadorii râsului politic, atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor, pe alocuri fiind depăşit chiar şi de cvasi-inexistentul Partid România Unită, PMP-ul lui Nica şi Vochiţoiu s-a făcut de tot căcatul. Prost sfătuit, cu o faţă de perdant buhăit, traseistul Vochiţoiu nu a mai putut da prosteală la popor, aşa cum o făcea pe vremuri, cu ambele mâini. Chiar dacă în sprijinul său i-a chemat să sufle aer în curul votanţilor şi pe Jujan (care cu această ocazie s-a făcut de râsul curcilor) şi pe Nica trădătorul, pânza corăbiei lui Băsescu nu s-a umflat deloc în judeţul Hunedoara. Căci de la o vreme orice caravelă politică marca Vochiţoiu are fundaţia din nisip din acela folosit cu succes de pisici pentru diferite nevoi pisiceşti şi este sortită eşuării (vezi şi Alianţa pentru Hunedoara).     
„Performanţa” PMP-ului  pe meleagurile hunedorene arată o situaţie comică rău, anume că un senator în funcţie n-a scos nici măcar 4% în localitatea de domiciliu, aşa cum un lider sindical intens mediatizat (favorizat electoral chiar de cocoţarea în funcţia de director general adjunct) n-a făcut nici el o figură mai bună în localitatea unde pune capul pe pernă. Unde mai pui că listele au fost sprijinite inclusiv de Constantin Jujan, fost director general şi conducător de unităţi miniere, mare sculă în basculă, care şi acum doarme pe bani buni printr-un birou pe la CEH. 
 
Cine a decis soarta judeţului
Statistic vorbind, în judeţul Hunedoara s-au prezentat la vot preponderent persoane din mediul urban, sensibil mai mulţi bărbaţi decât femei. Scorurile electorale prezentate au fost date de prezenţa masivă la vot a femeilor şi bărbaţilor cu vârsta de peste 45 de ani. La vot s-au prezentat mai puţin de 30.000 de femei şi bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.Comentarii articol (1 )

#1 ion14.12.2016,  10:18:03
pai credeati ca mai pot insela oamenii aceste maRI PERSONALITATII APROPO CE MARE SPECIALIST IN MINERIT POATE FII UN SUBINGINER JUJAN CARE A FOST AJUTAT CU SCOALA SI FUNCTII


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 2  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Licitație apartament Vulcan
Publicitate
Newsletter