12.12.2016,  16:54:43 | 0 comentarii | 836 vizualizari
A fost relansat / Apelul de proiecte pentru finanţarea drumurilor
de Mihaela PETROŞAN
Reabilitarea infrastructurii de drumuri cu finanţare europeană nerambursabilă prin Programul Operaţional Regional (POR), în perioada 2014 - 2020, se face în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale. 
 
Start în 6 ianuarie 2017
Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a anunţat că apelul de proiecte din cadrul priorităţii de investiţii 6.1, împreună cu Ghidul solicitantului corespunzător acestuia, a fost relansat de către Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – în calitatea sa de Autoritate de Management pentru POR – în data de 6 decembrie 2016.
Aşadar, odată cu această relansare, s-a dat startul pregătirii proiectelor astfel încât, începând cu data de 6 ianuarie 2017 - de la ora 15:00, să poată fi depuse în vederea solicitării de finanţare nerambursabilă. Spre deosebire de apelul anterior, în cadrul acestui apel de proiecte cererile de finanţare se vor depune utilizând exclusiv aplicația My SMIS, disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.
Proiectele vor putea fi depuse spre finanţare până în data de 6 iulie 2017, la ora 15:00. 
Finanţarea nerambursabilă din cadrul acestei priorităţi de investiţii va fi acordată pentru modernizarea reţelei de drumuri judeţene care asigură conectivitatea cu reţeaua TEN-T, pentru construcţia/modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum judeţean aflate pe traseul drumului judeţean respectiv, construirea unor noi segmente de drum judeţean pentru conectarea la autostrăzi sau drumuri expres, precum şi pentru investiţii destinate siguranţei rutiere (piste de biciclete, trasee pietonale, staţii pentru transport public de pe traseul drumului judeţean finanţat).
 
Două proiecte depuse de CJ Hunedoara
Lista cu proiectele propuse pentru finanţare pentru Regiunea Vest a fost aprobată printr-o hotărâre a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest din data de 26 septembrie 2016. 
Din cele 10 proiecte din lista proiectelor prioritare pentru depunerea spre finanţare în cadrul celui de-al doilea apel de proiecte ce aparţin consiliilor judeţene din Regiunea Vest, două au fost depuse de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara: Modernizare DJ 687 Sântuhalm-Hunedoara-Călan km 13+150-22+281 şi Culoar trafic Mureş Nord.
 
Alocare financiară de 93,54 milioane euro
Finanţarea proiectelor se va face în ordinea depunerii acestora şi după parcurgerea tuturor etapelor de selecţie a proiectelor depuse în cadrul primului apel al aceleiaşi priorităţi de investiţii.
Alocarea financiară pentru pentru această prioritate de investiţii, în Regiunea Vest, este de 93,54 milioane euro, iar valoarea eligibilă a unei cereri de finanţare trebuie să se încadreze între minim 1 milion euro şi maxim 50 milioane euro. Finanţarea nerambursabilă acordată în cadrul acestei priorităţi de investiţii, prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, va fi de maxim 98 la sută din valoarea eligibilă a unui proiect, iar contribuţia beneficiarului va fi de minim 2 la sută din totalul cheltuielilor eligibile.
 
În cadrul primului apel de proiecte, a cărui perioadă pentru depunere s-a desfăşurat între 16 mai şi 16 noiembrie 2016, au fost depuse patru cereri de finanţare cu o valoare nerambursabilă de 56,22 milioane euro. Astfel, valoarea acestor proiecte reprezintă 60,10 la sută din alocarea financiară a priorităţii de investiţii pentru Regiunea Vest.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.
Îți dorești o presă liberă și independentă? Alege să o susții!

Banii rezultați din contribuțiile cititorilor sunt esențiali pentru a susține pe termen lung articolele, investigațiile, analizele și proiectele noastre.

Poți contribui cu donații prin Pay Pal sau prin donatii directe în contul
Ziarul Vaii Jiului SRL. 
CONT LEI: RO94BTRL02201202K91883XX, 
deschis la Banca Transilvania.

Payments through Paypal
Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  C창t fac 5 ori 5  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!* * *


* * *
Promovare
Catalog Sisteme Expo
0721 722227
Display-uri
Publicitare 2020
0721 722227
Promoţionale 2020
office [at] confortmedia.ro
0721 722227

Publicitate
Newsletter