13.12.2016,  10:15:28 | 0 comentarii | 531 vizualizari
Două școli din Valea Jiului au primit câte 20.000 de euro printr-un proiect marca Kaufland
de Alina PIPAN

Două unități școlare din Valea Jiului au primit câte un premiu de 20.000 de euro, clasându-se pe locurile fruntașe în urma unui concurs inedit OlimpiadeleK având ca miză inițierea și implementarea unor activități educaționale extra-curriculare, pentru a stimula în rândul copiilor creativitatea, spiritul civic și lucrul în echipă. Școala Gimnazială Nr. 2 (Petroșani), Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu” (Vulcan) au câte 20.000 de euro pentru investiții. În județul Hunedoara alte 3 unități școlare au mai câștigat finanțarea: Colegiul Național de Informatică ”Traian Lalescu” (Hunedoara) și Colegiul Tehnic ”Matei Corvin” (Hunedoara), Școala Gimnazială (sat Petros, comuna Baru).

Unitățile școlare au investit fondurile câștigate în dotarea sălilor de clasă cu sisteme interactive formate din table magnetice, videoproiectoare și laptop-uri, echiparea sălilor de sport, instalarea de camere de supraveghere video, realizarea unui laborator multimedia, achiziționarea de mobilier nou etc. Circa 4093 de elevi beneficiază de noile facilități.

În țară Kaufland a oferit recompense  premii în valoare totală de 2.090.000 euro, cele 103 de instituții de învățământ câștigătoare ale proiectului OlimpiadeleK au realizat investiții de impact pentru a îmbunătăți calitatea educației. Peste 65.000 de preșcolari și elevi beneficiază deja de aceste facilități, bucurându-se de condiții mai bune de studiu.

Un număr impresionant de 1.190 de grădiniţe, şcoli elementare, gimnaziale şi licee s-au mobilizat cu pasiune și determinare, realizând nu mai puțin de 57.474  de activități educaționale pe tot parcursul competiției, documentate și încărcate pe platforma online www.olimpiadelek.ro.

La finalul competiției, cele 103 echipe fruntașe au fost recompensate cu premii totale în valoare de peste 2 milioane de euro. Însă provocarea nu s-a încheiat aici.

Scoala Gimnazială Nr 2 a participat cu un proiect de ecologizare, reciclare, hrană sănătoasă, dans, expoziții, educație rutieră.

”Cei mai micuți copilași ai școlii noastre s-au adunat împreună cu copiii de clasa a IV-a pentru a face ceva util pentru școală. Au reușit să ecologizeze curtea școlii, adunând gunoaiele întâlnite în jurul lor și fiind foarte mândri că pot arăta și altora ce e bine pentru a păstra mediul curat. Copiii au lucrat în echipe, cei mici au fost ajutați de cei mai mari. Toți cu mic, cu mare, au reușit să se facă utili”.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 8 ori 7  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter