13.12.2016,  16:04:03 | 0 comentarii | 346 vizualizari GALERIE:     FOTO    
OlimpiadeleK / Investiţii în cinci şcoli hunedorene
de Mihaela PETROŞAN
Recompensate cu premii în valoare totală de 2.090.000 euro, cele 103 de instituţii de învăţământ câştigătoare ale proiectului OlimpiadeleK la nivel naţional au realizat investiţii de impact pentru a îmbunătăţi calitatea educaţiei. Peste 65.000 de preşcolari şi elevi beneficiază deja de aceste facilităţi, bucurându-se de condiţii mai bune de studiu.
 
Topul fruntaşilor
În judeţul Hunedoara, cinci instituţii de învăţământ de stat s-au clasat în topul fruntaşilor, obţinând fiecare câte un premiu de 20.000 de euro: Şcoala Gimnazială din satul Petros, comuna Baru, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Petroşani, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazu” Vulcan, Colegiul Naţional de Informatică „Traian Lalescu” Hunedoara şi Colegiul Tehnic „Matei Corvin” Hunedoara. Unităţile şcolare au investit fondurile câştigate în dotarea sălilor de clasă cu sisteme interactive formate din table magnetice, videoproiectoare şi laptop-uri, echiparea sălilor de sport, instalarea de camere de supraveghere video, realizarea unui laborator multimedia, achiziţionarea de mobilier nou. Potrivit organizatorilor, peste 4.000 de elevi hunedoreni beneficiază de noile facilităţi.
 
Proiectul OlimpiadeleK
În anul şcolar 2015-2016, proiectul inedit OlimpiadeleK a provocat unităţile de învăţământ de stat din toată ţara la o competiţie educaţională având ca miză iniţierea şi implementarea unor activităţi educaţionale extra-curriculare, pentru a stimula în rândul copiilor creativitatea, spiritul civic şi lucrul în echipă. 
Un număr impresionant de 1.190 de grădiniţe, şcoli elementare, gimnaziale şi licee s-au mobilizat cu pasiune şi determinare, realizând nu mai puţin de 57.474  de activităţi educaţionale pe tot parcursul competiţiei, documentate şi încărcate pe platforma online www.olimpiadelek.ro. La finalul competiţiei, cele 103 echipe fruntaşe au fost recompensate cu premii totale în valoare de peste 2 milioane de euro. 
Instituţiile de învăţământ au investit banii astfel câştigaţi în proiecte de impact în comunitate, care au vizat achiziţionarea de materiale didactice noi, dotarea laboratoarelor şi a sălilor de clasă, amenajarea unor terenuri de sport, renovarea unor zone funcţionale, organizarea unor evenimente, perfecţionarea cadrelor didactice etc. Fiecare instituţie şi-a creat şi implementat propriul proiect de investiţii în funcţie de priorităţi.
Proiectul OlimpiadeleK a fost sponsorizat de către Kaufland România şi implementat în parteneriat cu Şcoala de Valori şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării. 


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter