15.12.2016,  21:45:09 | 0 comentarii | 619 vizualizari
Pentru un viitor verde
de Ziarul Vaii Jiului
Promovarea drumeţiei montane, ca mod de petrecere a timpului liber şi chiar mai mult decât atât, ca mod de cunoaştere a mediului şi de învăţare despre cum să ne ducem traiul într-un mod sănătos, cât şi realizarea de proiecte diverse pe diverse teme unde tinerii învaţă despre ecologie, marketing, software şi web development, reprezintă preocupări ale membrilor şi voluntarilor Asociaţiei Drumeţii Montane, ce a fost înfiinţată în anul 2010.
Pentru cei pasionaţi de turism şi sport avem o veste bună: a fost realizat calendarul evenimentelor ce se vor organiza în cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv “Ştafeta Munţilor” anul viitor.
Şapte ONG-uri vor organiza în cadrul campionatului Ştafeta Munţilor, pentru pasionaţii de turism, sport şi ecologie, evenimente în diverse locaţii turistice din România ce au ca obiectiv: oferirea unui plus de valoare concursurilor de profil organizate prin includerea acestora într-un sistem competiţional; crearea premiselor necesare dezvoltării unor proiecte comune de către ONG-urile de tineret, turism, sport şi ecologie; promovarea unei atitudini de respect faţă de mediul înconjurător, sensibilizarea tinerilor pentru protecţia ecosistemelor şi dezvoltarea spiritului ecologic al acestora; dezvoltarea spiritului de echipă şi apartenenţa la grup, dezvoltarea relaţiilor interumane; cunoaşterea potenţialului turistic şi sportiv al zonelor montane din România.
Calendarul evenimentelor cât şi mai multe informaţii despre acest campinat le puteţi găsi pe pagina www.stafetamuntilor.ro. Participarea în cadrul evenimentelor este gratuită.
Pentru cadrele didactice din România, Asociaţia Drumeţii Montane va organiza şi în 2017 proiectul ECO JUNIOR. În acest an asociaţia, în parteneriat cu 580 de instituţii de învăţământ a organizat cel mai mare proiect de turism, sport şi ecologie,  unde aproape 3000 de cadre didactice au desfăşurat activităţi în perioada Ianuarie – August sub un singur nume: „Eco Junior 2016”.
Scopul proiectului „Eco Junior 2016” a fost acela de a educa copiii în spirit ecologist, dobândirea unei atitudini mediu-protective şi implicarea în activităţi eco-recreative prin joc.
Copiii implicaţi în Eco Junior 2016 au participat, pe echipe, la diverse activităţi în funcţie de vârsta lor şi au învăţat că este foarte important să lucreze împreună, să se sprijine şi să dobândească abilităţi specifice.
Mai multe despre acest proiect puteţi găsi pe pagina dedicată acestuia: www.eco-junior.drumetiimontane.ro
Asociaţia Drumeţii Montane a testat în cadrul Festivităţii de Premiere Ştafeta Munţilor un nou şi original sistem de orientare. Sistemul a fost unul de succes şi se va implementa în anul 2017 în cadrul Campionatului Naţional de Turism Sportiv “Ştafeta Munţilor”, pentru ca această competiţie să fie mult mai atractivă. Sistemul de orientare va fi prezentat în 2017 pe pagina campionatului şi va putea fi preluat cu titlu gratuit de către alte competiţii sportive din România.
Asociaţia Drumeţii Montane este sprijinită în prezent de către SC Manpres Distribution SRL, Yli Eternit Acces SRL, CH-center.com, Elmo-Print, O & R Bacău, Zimbrul Carpatin Piteşti.
Dacă te pasionează turismul, sportul şi ecologia şi vrei să faci parte din echipa Asociaţiei Drumeţii Montane te invităm să te înscrii ca voluntar pe ww.asociatia.drumetiimontane.ro


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 7 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter