18.12.2016,  10:47:01 | 0 comentarii | 356 vizualizari
De la Primăria Petroşani / Casa “Pollicino” primeşte o subvenţie de 140.700 lei. O merită
de Alina PIPAN
În şedinţa de consiliu local de astăzi, 19 decembrie, unul dintre proiectele de hotărâre prevede alocarea pentru anul 2017 a unei subvenţii  importante în vederea desfăşurării activităţii pentru Casa „Pollicino”. 
 
Asociaţia de Voluntariat Casa 
„Pollicino” derulează două servicii, un centru de zi pentru copiii cu dizabilităţi şi altul pentru copiii care se găsesc în situaţie de risc de abandon familial sau şcolar.  Activitatea centrului este deja de notorietate, iar beneficiile pentru comunitate la fel. 
Comisia de evaluare şi selecţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor cu personalitate juridică care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială de pe raza Petroşaniului constituită la nivel local a analizat documentele prezentate de asociaţie şi, în baza grilei de evaluare, a aprobat selecţionarea şi subvenţionarea  cu suma de 140.700 lei din bugetul pentru anul 2017. Subvenţia va ajuta 168 de beneficiari. Practic, se asigură câte 175 de lei pentru fiecare persoană asistată, pentru întreg anul viitor, o sumă mică raportat la nevoile reale ale unui copil cu dizabilităţi, dar o sumă totală care face diferenţa şi asigură continuitate pentru Casa Pollicino. Casa Pollicino îşi asigură resursele necesare în cea mai mare parte din donaţii venite din Italia. 
Consiliul local este invitat să încheie şi o convenţie provizorie pentru acordarea de servicii de asistenţă socială între Direcţia de Asistenţă Socială şi Asociaţia de Voluntariat Casa Pollicino.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 4  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter