19.12.2016,  12:45:03 | 0 comentarii | 589 vizualizari
Primăria Petroşani / 130 de posturi de asistent personal plătite
de Alina PIPAN
Autorităţile publice locale au obligaţia de a angaja şi salariza asistentul personal al persoanei cu handicap grav, în condiţiile legii.
 
Anul acesta numărul asistenţilor personali a fost în medie de 100 asistenţi/ lună, pentru anul 2017 se propune un număr maxim de 130 de posturi pentru asistenţii personali angajaţi cu contract individual de muncă.
Asistentul personal poate fi plătit şi direct de persoana cu handicap. Statul asigură o indemnizaţie specială pentru acest serviciu, mai ales în cazul persoanelor pensionate care beneficiază de ajutorul unui asistent personal. Dar sistemul prin care banii pentru asistenţa personală se virează direct persoanei cu handicap nu asigură plata asigurărilor sociale pentru îngrijitori. Aşadar, postul de asistent social plătit de primărie este cea mai corectă abordare. Asistenţii personali îşi desfăşoară activitatea în cadrul Direcţiei de asistenţă socială, iar salarizarea asistenţilor personali se face prin bugetul direcţiei. 
În evidenţa Direcţiei de asistenţă socială figurează în luna noiembrie un număr de 440 persoane adulte şi 49 minori cu handicap grav, fiind angajaţi asistenţi personali pentru 100 de persoane cu handicap grav, pentru ceilalţi fiind acordate indemnizaţii lunare. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 3 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter