20.12.2016,  07:34:25 | 1 comentariu | 1075 vizualizari
Momentul adevărului: Este sau nu rentabilă termoficarea la Petroşani?
de Alina PIPAN
Primăria Petroşani a angajat compania Elsaco Esco SRL pentru a realiza un studiu amplu privind potenţialul de încălzire/ răcire eficient.  
 
Practic, un studiu care să spună exact dacă este sau nu eficient sistemul de termoficare la Petroşani. Ideea studiului a venit de la cele două companii private cu care primarul Tiberiu Iacob- Ridzi a avut discuţii privind preluarea în administrare a sistemului de termoficare. După o primă analiză a datelor, reprezentanţii celor două companii au spus franc că este puţin probabil ca sistemul să fie eficient, deci să poată produce profit. Dar că analizează ideea preluării managementului, cu condiţia ca Primăria Petroşani să efectueze un studiu de fezabilitate care să releve eficienţa sistemului la momentul actual şi în cazul extinderii acestuia. 
Cum Primăria Petroşani se află în momentul de faţă cu un sistem de termoficare neperformant, dar cu destul de mulţi abonaţi, mai ales instituţii publice, a căror încălzire este, pur şi simplu, mai ieftină cu termoficarea, este firesc să încerce să salveze situaţia.
Aşadar, a dat în lucru studiul de fezabilitate privind potenţialul de încălzire. Compania care-l realizează se află în rândul primilor trei mari furnizori de servicii complete pentru consultanţă, proiectare, execuţie lucrări şi exploatare pentru instalaţii termoenergetice de orice tip din România.
Studiul va costa 38.250 lei şi va conţine analiza situaţiei iniţiale, analiza potenţialului de dezvoltare economică, analiza  de piaţă a resurselor energetice, analiza rolului administraţiei publice, identificarea soluţiilor optime de asigurare cu energie, evaluarea efortului investiţional, analiza tehnico-economică comparativă a soluţiilor propuse. 


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (1 )

#1 Mihai21.12.2016,  07:43:28
Este necesara TERMOFICAREA in toata valea jiului pentru a salva mineritul si implicit a vaii jiului (EM Livezeni si EM Vulcan) si Termocentrala Paroseni . Dar trebuie sa se schimbe tevile de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor .


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 10  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter