20.12.2016,  07:36:38 | 6 comentarii | 1926 vizualizari
Ştiţi ce se fabrică la profit bun în Româneşti? / Studii de fezabilitate pentru Primăria Petrila!
de Alina PIPAN
În doar o lună şi jumătate, din 9 noiembrie până astăzi, Primăria Petrila a încheiat contracte de 154.500 lei pentru studii de fezabilitate cu o firmă din Româneşti, judeţul Prahova. Petrileni, notaţi: au început băieţii deştepţi să încaseze!
 
Studiile de fezabilitate sunt necesare, chiar obligatoriu a fi realizate înaintea demarării unor proiecte infrastructurale de amploare. Fiecare administraţie locală realizează acest tip de studii, care de multe ori rămân să prindă umezeală prin sertare. Este bătător la ochi, mai ceva ca şi luminile din pomul de Crăciun, faptul că Primăria Petrila a ales să cheltuiască o sumă importantă de bani, pentru 3 studii diferite, în mai puţin de două luni. 
Studiile sunt date în lucru toate către o singură firmă din Româneşti, judeţul Prahova, care are un administrator, niciun alt angajat, şi un asociat, înfiinţată în februarie 2016, ca firmă de consultaţii management. Bineînţeles, dacă obiectul de activitate al firmei este acela de a oferi consultaţii de management, nu ai cum să faci studii de fezabilitate. Dar dacă ştii că vei primi câteva comenzi babane pentru studii de fezabilitate, practic ai bătut palma pentru o şmecherie, faci pe dracu-n patru să se rezolve. 
Că este mânărie, suntem aproape siguri. Administratorul firmei este o bucureşteancă de 36 de ani, Andreea Mihaela Neagu, care a preluat firma de la o rudă a ei, Elisabeta Neagu. Firma a fost preluată în administrare de Andreea Mihaela Neagu în octombrie 2016.  Bineînţeles, neavând obiectul de activitate adecvat, nu putea încasa bani de la Primăria Petrila pentru studii de fezabilitate. 
Aşadar, la 8 noiembrie introduce alte două obiecte de activitate pe firmă: activităţi de arhitectură, dar şi activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică. Baftă oarbă, imediat, pe 9 noiembrie, primeşte două comenzi pentru realizarea a două studii de fezabilitate pentru Primăria Petrila, unul pentru realizarea studiilor de fezabilitate faza DALI  a Casei Memoriale „I.D. Sîrbu”, altul pentru aceleaşi studii pentru obiectivul Preparaţie Mina Petrila, în valoare totală de 127.000 lei. 
Având în vedere că firma, până cu o zi înainte de contractul cu Primăria Petrila, nu făcea studii de fezabilitate, şi nici nu a angajat cu ocazia contractării fericite un specialist în materie, este puţin probabil să scoată la lumină două studii de fezabilitate implementabile, de bun-simţ, care să ofere administraţie petrilene o soluţie inovativă. Dar este foarte probabil să predea administraţie petrilene două studii copiate şi adaptate pentru obiectivele din Petrila, doar ca să justifice banii încasaţi. 
Ca să fie bine pentru toată lumea de sărbători, firma din Româneşti a mai semnat un contract pentru întocmirea unui studiu referitor la hala aceea de producţie, o idee mai veche a PSD-ului petrilean, care a creat controverse în consiliul local pe timpul lui Păducel. Se presupune că odată realizată, hala va atrage investitori. Pentru acest studiu Primăria Petrila va plăti alţi 27.500 lei.


Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (6 )

#1 Jonahtan20.12.2016,  10:18:30
Ete ca se dovedeste ca Jurca et comp sunt o masa de ingramaditi care habar nu au cum trebuie chivernisit banul public.Pun pariu ca nu-i apuca mielul de Paste si vor da cu subsemnatul la DNA.
#2 Andri Popa20.12.2016,  10:37:57
Cum se explica faptul ca o societate nou infiintata in 2016 , fara angajati face studii de fezabilitate de sute de mii de lei, dar,ATENTIE, in acelasi timp sponsorizeaza, alaturi de alti clienti ai PSD, actiuni caritabile la Petrila. Banii publici se rotesc intr-un circuit care, in final, se aseaza fain-frumos in conturile burdusite ale capeteniilor rosii, ca doar baietii destepti trebuie sa isi recupereze banii investiti in campaniile electorale.ALO DNA-ul? aici pute rau de tot.
#3 meszaros adrian22.12.2016,  19:19:59
se pare ca la acest partid e ceva patologic. daca ne gandim cate studii de fazabilitate a lansat tov. Sova, bun priten cu tov. Ponta, studii care inseamna bani aruncati in vant, nefiind nevoie de ele. se numeste clientela politica, dar sa vedeti de la anul cate studii de fezabilitate vor fi lansate! si cum cinstitii clienti PSD vor umple buzunarele.
#4 Seby23.12.2016,  16:03:24
Sa vina DNA la Bobar si gasca de smenari !!!
#5 Jecky02.01.2017,  10:01:59
Care DNA ,astia sunt ocupati cu Sebi Ghita,nu se uita ei la Jurca Vasilica.Dar apropo in Valea Jiului exista DNA?


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter