20.12.2016,  21:17:19 | 0 comentarii | 913 vizualizari GALERIE:     FOTO    
La ISU Hunedoara / Tehnică nouă
de Mihaela PETROŞAN
Proiectul „Răspunsul eficient salvează vieţi II” derulat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă are ca obiective creşterea capacităţii de răspuns la inundaţii, alunecări de teren, incendii şi creşterea eficienţei intervenţiilor în zonele greu accesibile, prin dotarea cu echipamente şi mijloace tehnice moderne. 
 
Inspectoratul
pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara este printre primele cinci din ţară în dotarea căruia intră un nou timp de autopompă cisternă cu capacitate mărită.  
„Este vorba despre autospeciala de tip SCANIA ce are în componenţă scule şi accesorii pentru intervenţia la incendii. Autospeciala dispune de tracţiune 6x6 şi poate fi utilizată şi în teren accidentat. Rezervorul poate înmagazina 9.000 litri de apă şi 1.000 litri de spumogen şi poate transporta şi apă potabilă. Autospeciala mai are în dotare şi un tun pentru apă şi spumă cu acţionare manuală. Autospeciala dispune de o pompă de joasă şi înaltă presiune, care poate dispersa 3.000 de litri de apă pe minut, precum şi de generator de curent electric şi sistem de iluminat la locul intervenţiei”, a informat ISU Hunedoara.
Tot prin acest proiect, în dotarea ISU Hunedoara au intrat două microbuze, cu 17 locuri, pentru transportul personalului la locul intervenţiei.
Pompierii hunedoreni au mai fost dotaţi şi cu un autocamion pentru intervenţii pe teren accidentat fiind dotat cu troliu, iar garda la sol ridicată îi permite deplasarea în zone greu accesibile. Autocamionul va fi utilizat pentru transportul materialelor şi utilajelor la intervenţiile de amploare, în principal la inundaţii şi incendii de pădure.
Inspectorul şef al ISU Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean spune că tehnica ce a intrat în dotarea inspectoratului este una deosebit de utilă în contextul în care, marea majoritate a autospecialelor de stins incendii, existente la nivelul judeţului nostru au o vechime de câteva zeci de ani.
 
Bugetul proiectului
„Răspunsul eficient salvează vieţi II”, cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi derulat în perioada 2 septembrie 2016 – 31 mai 2017, este de 110.365.921 de lei.


Comentarii articol (0 )

Nu exista niciun comentariu.

Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 5 ori 9  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter