29.12.2016,  11:06:14 | 5 comentarii | 1915 vizualizari
Insolvența CEH a fost suspendată
de Mihaela PETROŞAN

Procesul privind intrarea în insolvență a Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost suspendat de Tribunalul Hunedoara.

Decizia instanței hunedorene vine ca urmare a apelului formulat de Sindicatul „Noroc Bun” în acest dosar, mai exact după respingerea cererii de intervenţie în nume propriu.

În fapt, Tribunalul Hunedoara a respins o cerere de intervenţie formulată în nume propriu de Sindicatul „Noroc Bun”, ce fusese depusă la dosarul prin care se solicită intrarea în procedură de insolvenţă a CEH.

Sindicatul „Noroc Bun” a atacat hotărârea Tribunalului Hunedoara cu apel, cauza urmând să fie judecată de Curtea de Apel Alba Iulia.

Mihaela PETROȘAN

Soluția pe scurt a Tribunalului Hunedoara: Suspendat în baza art. 64 alin. 4 Noul Cod de procedură civilă.

Reamintim că prima solicitare de declarare a insolvenţei CEH a fost depusă la Tribunalul Hunedoara de către două societăți comerciale. Creditorii care au cerut insolvența CEH sunt SC Armor Security SRL - în insolvenţă (care are de primit de la companie 3,13 milioane lei), și SC Lanţ Minier SRL (care are de recuperat 309.540 lei). În cel de-al doilea dosar, cererea de intrare în procedura insolvenţei a fost depusă chiar de către administraţia companiei. Dosarele au fost conexate.Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Comentarii articol (5 )

#1 meszaros adrian29.12.2016,  14:31:59
acum cativa ani, CEH era solutia ceea mai cea de rezolvare a Vaii Jiului sustinuta de toti desteptii(politicieni, sindicate si ziaristi). intre timp se pare ca nu mai erau asa destepti si acum toti cer demisii(parca s-ar rezolva ceva) si intrarea in insolventa, iar nefalimentarea ca o mare victorie. sa vedem ce veti mai sustine dupa ce se inchide tot. tot demisii?, ca solutii concrete nu a dat nimeni, cei drept nici nu au cerut ca toti s-au crezut destepti! din pacate inca se cred.
#2 lulu30.12.2016,  17:41:39
solutia concreta:puneti lacatul!nu mai prelungiti labuiala!
#3 un cititor ZVJ31.12.2016,  10:41:54
ZVJ a venit mereu cu solutii, dar nu au fost luate in seama de ,,desteptii" pe care-i sustineti mascat, crezand ca toti suntem prosti si dvs. desteptul moralist. A se vedea propunerea inginerului Ignat, apelul facut de redactorul sef in repetate randuri conducerilor CNH si CEH si sindicatelor sa scape de capusari si tradatori ai minerilor, propunerile altor ingineri si specialisti minieri, propunerile ing Davidescu, om de mare caracter si un fost excelent profesionist, propunerile directorului ziarului ZVJ privind ,,momentul zero,,, ,,momentul adevarului,, s.a. prin care reclama controalele ce ar fi trebuit sa aduca lumina, iar cei vinovati sa plateasca la timpul respectiv... Nu va mai dati lovit, domnule Adrian... SINDICATELE - cel mai mare RAU, urmate de fostele administratii numite POLITIC, din spectrul PSD, PD-L in primul rand si PNL mai putin, dar cu mare influenta directa sau indirecta in RAU si DESTABILIZARE. Un an nou fericit!
#4 minerul 02.01.2017,  10:26:14
Doar nu crede cineva ca insolventa CEH se datorează numai creditorilor pomeniți in articol. Păi de-a lungul timpului acești "puternici" de la CEH au luat de toate de la toți si nu au plătit pe nimeni... De aia multe firme mai mici au CEH prin proceduri legale de licitații sau cereri de oferta au in documentația de achiziție inclusiv forma de contract pe care tot ei o impun...Bineînțeles ca vorbim de contracte stufoase, full de clauze, cu termene de plata si penalități bine stabilite....Ei, si? Ei nu respecta termenele de plata, bieții creditori fac coada la CEH sa încerce sa-si primească banii cuveniți pentru marfa /serviciile livrate conform contractelor...Trebuie sa faci antecamera si sa te milogești ca sa primești ceea ce de drept ti se cuvine. Ori sa-i dai in judecata. Dar se întreabă cineva daca bietele firme mici mai au forța si resursele financiare sa facă asta? Pe CEH o doare in cot.. are o armata de juriști, de consilieri( si ăștia alți paraleli), are bani de judecata așa ca cine are curaj, sa meargă sa se judece cu ei.... Mai trebuie ca amaratul asta de Melczer, un ilustru necunoscător al problemelor din minerit, pus acolo de "partid" , sa spună într-o zi ( daca i se permite de la "centru") ca va organiza , ca in anecdota, loterii lunare prin care sa stabilească prin tragere la sorti pe cine va plăti... Vai si amar!....
#5 ECO06.01.2017,  21:08:48
Amuzanta agitatia asta in jurul unui CEH mort....decand guvernul PSD a semnat, in Contractul de preaderare si mai apoi prin Contractul de aderare la Uniunea Europeana....ca termina cu industriua extractiva din Valea Jiului si nu numai... Au luat bani pentru asta, au semnat documente si ca orice act/angajament international la care statul roman este parte se4mnatara...are prioritate INAINTEA Constitutiei. Nici daca CEH era proprietatea minerilor care (mai) lucreaza in cadrul CEH nu era atata egitatie. A uitat cineva de banii de concedii, banii de muraturi, banii de porc, banii pt copii la scoala, chefuri si chiolhanuri la cabane, scoateri din productie pe motiv de sedinte de partid, de fanfara, de cor, de fotbalisti si alte sporturi si altii, multi altii, PONTATI aiurea si care au trait pe seama celor care dadeau carbunbele ? Sa nu credeti ca am uitat de liderii sindicali, "ciocoii rosii". Daca liderii sindicali nu isi dadeau mana cu administratia, pe seama si in detrimentul celor direct productivi...azi s-ar fi discutat in Valea Jiului in alti termeni. Toti au visat sa aiba pensii cat mai mari si cat mai curand posibil, fara sa le pese de unde vin si cine munceste pentru acei bani... Numai ca si altii din alte ramuri economice au gandit cam la fel. Acum, la final...scapa cine (mai) poate. Atata ai putut, atata ati facut. Zau ca va meritati soarta. Din tovarasi nu poti face peste noapte domni, din smecheri comunisti nu poti face capitalisti si nu e suficient sa faci o gaura intr-un drapel ca sa te declari...democrat. In rest...gargara comunista cat cuprinde, demna de o cauza mai buna. Dar nu in aceasta viata.


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 6 ori 8  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Publicitate
Newsletter