05.01.2017,  09:01:57 | 4 comentarii | 5123 vizualizari
„Alo, 112? Sunt eu, Nica. Nu ştiu cum, dar mă cuprinse frica…”
de Marian BOBOC

Cine sună azi cu noaptea-n cap la „112”? Vreo femeie, cuprinsă de durerile facerile, vreun creditor al CEH? Nu, un trădător al minerilor.

Uitând de vremea când haiducea el prin curtea CEH, Petre Bebe Nica, azi ditamai directorul general adjunct al CEH, nu mai vrea să simtă sudoarea de obială minerească în proximitatea locului său de muncă. De aceea, văzând că se strânse mult popor în curtea CEH, Nica se uită la calendar. Nu, nu sunt urătorii, că vremea colindelor a trecut. Se extrage cu greu de sub biroul unde stătea ascuns şi, târându-se cu grijă spre fereastră, se mai uită odată prin perdeaua găurită. Deşi a pierdut demult contactul cu poporul muncitor, Nica îşi recunoaşte ortacii de la Mina Lupeni. Văzând că ortacii îi alimentează cu carne răcitorul, în ritmul strigăturilor „Nica, trădătorul!”, „Nica, trădătorul!”, îşi dă seama că e groasă. Faţa i se inundă brusc de fluvii de transpiraţie rece. Un tremur al corpului îl apucă de îndată. Cu un ultim efort, abia apucă să sune la „112”. Şi aşa leoarcă, fără vlagă, comunică la „112” că se simte ameninţat. De cine? Chiar de ortacii lui pe care i-a trădat cu premeditare de atâtea şi atâtea ori.

Marian BOBOC    Informatiile publicate de zvj.ro pot fi preluate doar in limita a 250 de caractere, cu CITAREA sursei si LINK ACTIV. Orice alt mod de preluare a textelor de pe acest site constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratat ca atare.


Comentarii articol (4 )

#1 tzutzu06.01.2017,  12:52:14
Asta trebuie distrus definitiv,asa cum a distrus el mineritul!
#2 Elena06.01.2017,  13:37:01
Cind cosma , ii vindea pe mineri si a si inceput , DISTRUGEREA mineritului , nu a sunat nimeni la politie ???? Din APRILIE ' 90 , s-a inceput , DISTRUGEREA MINERITULUI ,inainte cu o luna , de alegerile din mai ' 90 , odata cu INCHIDEREA Preparatiei De Carbune , Uricani , vinduta la fier vechi , desi functiona doar de 3 ani , tocmai de " sindicatele libere " conduse de tov. cosma ....si chiar in timpul in care erau folositi , ortacii ,la mineriadele , de instalare si apoi , de mentinere in functie , a tov. iliescu .... Pe atunci , tov. cosma , se visa premierul Romaniei , DE AIA A SI INCEPUT VINDEREA , minerilor , mai ales dupa , rasturnarea guvernulu roman in septembrie ' 91 ....Premier , nu a ajuns ,i-a dat teapa , iliescu , dar s-a ales cu bani , dupa vinderea fierului nou , ca fiind vechi .... Tot unitati noi a inchis , la inceput , Valea De Brazi , Campul Lui Neag ,Barbateni .... Acum ...e gata , mineritul dar , iliescu este ,tot la putere ...
#3 Daniel06.01.2017,  16:37:31
In tradator s-a transformat in momentul intarii in sindicat ,si nu doar Nica ci toate celelalte resturi menajere care ocupa functii sindicale .....
#4 Zoe06.01.2017,  21:11:24
Secretara lui Săracul Nica a fost si ea angajata la sediul CEH la Organizare. Acestea sunt succesurile lui. Angajări peste angajari. Yupii!!!


Adauga comentariu
  Numele tau:


  Comentariul tau:


  Cât fac 4 ori 3  ?  


   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Îți dorești o presă liberă și independentă?
Alege să o susții!

Publicitate
Newsletter